Lisztkukacos palacsinta

Posted by

Földes Péter
>A sok pénzből gazdálkodó és a hírekben egyre gyakrabban szereplő Mathias Covinus Collegiumnak ismét sikerült magára irányítani a köz figyelmét. Ezúttal nem Orbán Viktornak a nemzetközi médiakonferencián elhangzott szavait tolmácsoló Rod Dreher újságíró jóvoltából, hanem amiatt, hogy a Székesfehérváron rendezett egészségtudatossági tanfolyamon rovarokat etettek a gyerekekkel. Ami önmagában nem volna hír, a világ számos országában egyre többen esznek rovarokat, ám a NER részéről ez nemrég még gúny tárgya volt, ördögtől való cselekedet. Kövér László például a tavalyi választás előtt kifejezetten kukacokkal riogatta a magyarokat.

Mostanra a NER is megbarátkozott a gondolattal, hogy világszerte növekszik a rovarok fogyasztása, aminek egyik oka, hogy sok országban így kívánják csökkenteni a hústermelésnél keletkezett káros anyagok mennyiségét. Kövér László azonban egy évvel ezelőtt még nem tudta ezt, vagy ha igen, úgy döntött, hogy szilajul szembeszegül a trenddel. A házelnök a Nemesgörzsönyi Böllérverseny és Fesztivál díszvendégeként ugyanis azt a felismerését osztotta meg a jelenlévőkkel, miszerint a parlamenti választás tétje, hogy melyik úton megyünk tovább: helyi gazdaságokban termelt „egészséges élelmiszer vagy fehérjegyárakban előállított műhús; sonka, csülök, kolbász, vagy lisztkukac, tücsök és sáska; a gyermekek neveléséhez hozzájáruló családtámogatás vagy közpénzből finanszírozott nemváltó műtét; keresztény és magyar Magyarország vagy illegális migráció és multikulti; nemzeti függetlenség, vagy új birodalmi függés. Előre menjünk vagy hátra”. Erről kell dönteniük a magyar embereknek tavaly április 3-án Kövér szerint. Az eredményt ismerjük: a magyar emberek kétharmada a szöcske, a tücsök és a lisztkukac ellenében a disznóvágásra szavazott.

Kövér házelnök persze nem magányos harcosként védelmezte a magyar életet a lisztkukacok és a skorpiók országlásával szemben, voltak szellemi előfutárai. 2017-ben például, amikor a csepeli gazdafórumon Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és Fazekas Sándor akkori agrárminiszter személyes jelenlétükkel emelték a rendezvény fényét. Fazekas miniszter a migránsoktól óvta a magyarokat, arról beszélt, hogy a bevándorlók rovarokat esznek, és ha engedünk a nyomásnak, akkor előfordulhat, hogy grillezett skorpió lesz az eledelünk. Mindezt azért, mert a rovarokban sok a fehérje, a szöcske például négyszer több fehérjét termel, mint a csirke. Ezért egyes amerikai körök – Fazekas miniszter nem felejtette el megemlíteni, hogy Soros Györgyre gondol – nagy pénzeket költenek ennek a fehérjefajtának az elterjesztésére, népszerűsítésére.

Akik hallgatták az agrárminiszter szavait, megértették, hogy nemcsak a brüsszeli bürokraták, hanem a grillezett skorpiók és a rovarok is ellenünk vannak. Szövetkezve a magyarokat zsigerből utáló lisztkukacokkal és sáskákkal, megnyitnák a határokat, milliószámra hoznák ide az afrikaiakat, hogy átrajzolják a magyar konyha gasztronómiai térképét. Rovarevő janicsárokat kreálnának a gyerekeinkből, mecsetet építenének a Balaton közepébe, kebabos bódékat a városligeti múzeumi negyed helyére, a metrón pedig kizárólag bevándorlók és grillezett skorpiók utazhatnának.

A csepeli gazdafórum másik prominense, Németh Szilárd ehhez képest kifejezetten visszafogott volt. A Fidesz pacalfőzésben is jártas alelnöke, az egyre több honosított orosz sportolót foglalkoztató birkózószövetség elnöke ehhez mindössze annyit fűzött hozzá, hogy ő evett már rovart, de nem ízlett neki.

Ez volt a múlt, amit most – a székesfehérvári egészségtudatossági események tükrében ez bátran elmondható – végleg magunk mögött hagytunk. A NER beadta a derekát, és már nem tartja lehetetlennek, hogy a fűszerezett sáskáké, a rovarlisztes palacsintáké, valamint a tücsökből készült proteinszeleteké a jövő.

Címkép: hirnavigator.hu

infovilág