Az ember, aki otthagyta a Fradit

Posted by
Bakács Tibor
>Nem tudom eldönteni, melyik oldaltól kaptam a nagyobb pofonokat? A Ner huszároktól vagy a libsiktől? Simicska volt kegyetlenebb vagy Farkasházy Tivadar. Ez azért jutott eszembe, mert felhivtak a ferencvárosi önkormányzattól, hogy meghívnának egy podcastra, amiben a Fradiról lenne szó. Boldogan mondtam igent, úgy halok meg, hogy a szívem zöldfehér, mindegy, ki a tulajdonos. Ha belegondolok, hogy volt Torgyán József, vagy Berki a Fradi igazgatója….na, az viszont jó érzés, hogy a cocializmusban a párton kívüliek csapata volt, rég volt, emlék ma már.
Nem volt könnyű bejutni, kevés a pénzem s nem szívesen költöm buszjegyre, de Dr. Schadl óta, aki még a böriből is levett 350 ezerre három buszjegy miatt, most költöttem rá. AZ FMK-hoz még húsz perc gyalog, hóesésben, mindegy, fázom, de a Fradi megérdemli. Attól félek, hogy elkések, egy órát írtak az sms-ben, utálok késni, csak a tahók engedik meg maguknak, hogy más idejét rabolják. Odaértem. Akkor tudtam meg, hogy áttették 3 órára. Egy helyes cigány csajszit megkértem, hogy adja át az üzenetem, menjenek a picsába és soha többé ne keressenek.
Az egészben az volt a legfájóbb, hogy a Vagesszal beszélgettem volna, baráti viszony volt közöttünk, sok közös emlék, stb… Azt hiszitek felhívott telefonon. Nem kellett volna bocsánatot kérni, csak dumálni egy percet, hogy ezt a posztot ne írjam meg. A podcastot hallgatókat meg ott rövidítették meg, hogy rengeteg emlékem van a Fradiról, mert apám, aki a Ferencvárosban született, már gyerekként kivitt az Üllői útra, az én fiaim is ezt kérik tőlem, mert a Liverpool mellett a Fradinak drukkolnak Szerbiában.

Ok, nem érdekes, hogy három órát elvettek az életemből, de az fáj, hogy ennyire leszarják az embert. Amikor én voltam szerkesztő, mindig személyesen beszéltem a meghívottal. Más idők ezek, sokkal szarabb.

Címkép: Fradi kocsma