Az élet írja majd Orbánék bukásának forgatókönyvét

Posted by

Kovács Zoltán
>Szörnyű hazugságfolyamat a nemzeti konzultáció, semmi közhiteles jelentősége nincs, nem tudni, hogy ténylegesen mennyien küldték vissza, persze mindig mond a kormány valamilyen számot, de nem biztos, hogy az igaz. Ezt mondta a Klikk TV Mélyvíz című műsorában Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője arról, hogy meddig lehet egy társadalmat az orránál fogva vezetni. Valamit mindig mond Orbán Viktor, amiről ő maga is tudja, hogy semmi értelme, ilyen volt az is, amikor egy karácsonyi vacsorán
kijelentette, hogy Magyarország középhatalommá válik és nem szabad egyik blokkhoz sem csatlakozni – emlékeztetett.
Jelen pillanatban Európában két tömb van, az Európai Unió és Oroszország, ha nem tartozunk
az egyikhez, akkor odacsapódunk a másikhoz, mert egy ilyen gyenge kis ország nem fog megállni a kettő között és ezt Orbán Viktor is tudja – fogalmazott Kovács Zoltán.
„Ebben a háborús helyzetben nagyon nehezen játszható szerepe van a kormányfőnek. Ő teljesen nyilvánvalóan Putyin embere, miközben nem az orosz elnöktől kapja a pénzt, hanem még mindig az Európai Uniótól és megőrül attól a gondolattól, hogy mi van, ha nem kapjuk meg a pénzeket.”
Magyarország jogállami helyzete semmit sem javul attól, hogy kivonják a tíz kuratóriumból a fideszes politikusokat, hogy folytatódhasson az Erasmus program – idézte az újságíró a következő kormányzati hazugságot, arra utalva, hogy korábban azt mondták, nem is tudtak az Európai Bizottság ez irányú kéréséről.
Miután Navracsics Tibor bejelentette, hogy öt perc alatt megegyeztek, most annyi történik, hogy nem lesznek pártemberek az egyetemi kuratóriumokban, „de ez olyan, mint amikor van egy iskolában egy gyerek, aki köpköd, lop és hazudik, majd elmondják a szülőnek, aztán már nem köpköd a gyerek, csak lop és hazudik, és miután a tanároknak elegük van belőle, annyiban is hagyják.”
Kovács Zoltán emlékeztetett, már nyáron szó volt arról, az Európai Bizottság a követelések egyikeként azt jelölte meg, hogy nem ért egyet a kuratóriumi fideszes tagságokkal és azok időtartamával. „Az egyetemi oktatás nem arról szól, hogy azt ellenőrizni kell. Az egyetemi autonómia nem azt jelenti, hogy a párt megvalósítja az akaratát, ez még a Kádár-rendszerben sem volt így.”
Az újságíró úgy fogalmazott, sokáig nem hitte el, hogy Orbán és kormánya azt szeretné, ha
Magyarországon nem lennének túlképzett emberek és ezzel az oktatást is le lehet rohasztani.
„Nem hittem, mert nem tudtam elképzelni, hogy ezek az emberek, akik ’89-ben teljesen
másként beszéltek, megváltoznak 30 év alatt és épp az ellenkezőjét mondják.”
Szörnyű felismerés, hogy nem érdekli őket az ország sorsa – tette hozzá. Hiába mondja Orbán, hogy őt egy dolog érdekli, a nemzeti sorskérdések, az oktatás és az egészségügy ilyen és nem történik semmi. „Orbánt csak az érdekli, hogy ő maga meddig tud majd hatalmon maradni. Nem normális, hogy valaki 60 éves korában még 20 évig akar kormányozni, és nem tudja elképzelni, hogy lehet más is vezető.”
Amikor egy politikus belepusztul a saját szerepébe, akkor el kell gondolkodni azon, hogy ebbe viszi az országot is – hívta fel a figyelmet Kovács Zoltán. Mint mondta, a Fidesz utánpótlása is megvan, hiszen Orbán Balázs, a kormányfő politikai főtanácsadója már néha túltesz Orbán Viktoron is, vele mondatják ki az üzeneteit, de ne felejtsük el, hogy Szijjártó Péter is Orbán szóvivőjeként kezdte a karrierjét.
Hozzátette: az ember optimista és arra vár, hogy valami változás jön. A ’80-as évek végén sem hittük volna, hogy az NDK-s turisták teremtenek majd itt olyan helyzetet, amelyben a magyar kormánynak is lépnie kell. „Akkor viszont nem egy ország dőlt össze, hanem egy világrendszer, a keleti blokk, amely maga alá temette a Kádár-rendszert.
Most, ha így haladunk tovább, ebből katasztrófa lesz, „de nem tudok olyan forgatókönyvet, hogyan tudnának megbukni. Ilyent majd az élet fog produkálni” – tette hozzá Kovács Zoltán a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.
A teljes írás:
https://hirklikk.hu/klikktv/kovacs-zoltan-az-elet-irja-orbanek-bukasanak-forgatokonyvet/1484

Címkép: Orbán egyedül az európai politikusok között