A Csányi-tétel

Posted by

Uj Péter hírlevelének részlete

>Dirib-darabokra tépett hazánk legfőbb közjogi méltóságos ura, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke magára öltötte szegénylegény-gúnyáját,  nyakába kanyarította nagymagyarországos sálját, tarisznyájába kamuba sült pogácsát és egy rúd Pick-szalámit csúsztatott, elemózsia gyanánt az egyiket, útravalónak a másikat, oszt azzal elindult világgá az árpádsávon, hogy az önkényuralmiságtól és nacionalizmustól, no meg úgy egyáltalán, mindenfajta politikától mentes nemzeti jelképeinket  elfogadtassa úgymond a maga Brüsszelével, a hatalmas UEFA kupaktanácsával.

Merhogy a Nagy-Magyarországban, vallotta nagy hittel és aligha minden fölső instrukció nélkül az álszegény álvándorlegény, nincsen semmi politika, azt még a vak is lássa, ahogyan a Tiszáig tartó Nagy-Románia ábrázolásában, a Szentendrében végződő Nagy-Szerbiában vagy a Békéscsabát is magába foglaló szvatopluki Nagymorva Birodalom rajzolásában sincs egy fikarcnyi politika sem, csak esztétikai csudálatosság és tiszta sportszeretet.

Ment, mendegélt, hetedhét országon át, mígnem egy négyszögletű kerek országba ért: Geometriába. Ott aztán józan paraszti Eukleidészbe kapott, és megalkotta az élettérgeometria nagy tételét, a Csányi tételt, miszerint: „Az árpádsávos zászló ott van a Parlamentben Magyarország történelmi zászlói között, amely évszázadokon át Magyarország hivatalos zászlója volt. Valóban volt egy rövid időszak a magyar történelemben, amikor a fasizmust, a rasszizmust testesítette meg, annak jelképévé tették. De azt gondolom, egy rövidebb időszak egy sokkal hosszabb időszakot nem írhatna felül.”

Alkalmazzuk a tételt egy másik híres geometriai objektumra, amelyet hakenkreuz avagy horogkereszt néven ismer a szélesebb közvélemény, és amelyről szintén elémondható, hogy igen rövid időszakon keresztül, egész pontosan 1920-tól 1945-ig, tehát mindössze negyed századon át a fasizmust és a rasszizmust „testesítette meg”. A Csányi-tétel értelmében ez az időszak simán felülírtható azzal a több száz vagy akár ezernél is több éves időszakkal, amikor védikus proto-hindu kultúrákban, majd a hinduizmusban, buddhizmusban, zoroasztrianizmusban (ésatöbbiegyebütt) mindenféle náculástól mentesen használták.
Tehát semmi politika sincsen abban, ha a lelkes sportszerető polgár mondjuk lavórnyi szvasztikát tetováltat a hátára, alája esetleg a dolgos életre buzdító „Arbeit macht frei” feliratot, gót fraktúrral, természetesen, hiszen annak a története a 16. századig nyúlik vissza, eképpen rögtön felül is írja önmagát.

Na, UEFA, erre varrjál Totenkopfot!

Címké: Egy kép a Diósgyõr-Nyíregyháza (0:0) mecsrõl. Ugye milyen szép? Persze könnyû ott, ahol a csapat színe is piros-fehér.
Forrás: kép és aláírás https://kuruc.info/r/1/16439/