Erről még nem beszéltem senkinek

Posted by

>László Ágnes újságíró vendége Iványi Gábor lelkész
Február 1-jén László Ágnes ( (aki az Újnépszabadság szerkesztőbizottságának tagja) a MÚOSz-ban ismét kérdez.
Válaszol Iványi Gábor lelkész, a szabad véleménynyilvánítás apostola, a hazai közélet megkerülhetetlen személyisége. Az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke évtizedek óta harcban áll a hatalom uraival, intézményeivel.
2010 óta a közelmúltig félig-meddig földalatti egyházként működtek, de az elmúlt hónapokban is komoly sérelem érte a működésüket. Újabb negyvenmillió forintot tartottak vissza a MET oktatási intézményei után járó normatívákból, és a tanév kezdete óta már mintegy 170 millió forintot vont el tőlük a magyar állam. Így a megnövekedett rezsiköltségek és élelmiszerárak következtében kritikus helyzetbe kerültek azok a
konyhák, ahol naponta hatezer ételt állítottak elő az arra rászoruló óvodásoknak, iskolásoknak felnőtteknek.
Hogy mi áll emögött, kiderül a beszélgetésből – és kiderül még sok minden más is. Iványi Gábor fiatal kora óta szívta magába a társadalmi felelősség és a szociális gondoskodás fontosságát, és lelkészként a mai napig ezért küzd. Soha nem adja fel.
Szerencsére ebben a küzdelemben nincs egyedül. Sok száz munkatárs és aktivista segíti ezt a küldetést. Hogy kik a legfőbb támaszai, ezt is megtudjuk majd tőle.
rendezvény, amelyet rögzítünk, ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
 https://forms.gle/d13RrmqtPYB14gY96
Erről még nem beszéltem senkinek
2023. február 1. 17.00 óra
Helyszín:
Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSz)
1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A