EzaLényeg közleménye a hazugságokról

Posted by

Az EzaLényeg a híresztelésekkel ellentétben nem kapott külföldi támogatásokat, és maga sem támogatta semmilyen politikai párt kampányát. Portálrendszerünk online és offline hír- és tartalomszolgáltatói munkát végzett, törvényes szerződésesek alapján. Mindennek felderítéséhez titkosszolgálati eszközökre nem volt szükség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál minden szükséges adat rendelkezésre áll.

A hazugságokkal Orbán Viktor és tettestársai a figyelmet akarják elterelni: a tanárok és diákok lázadása, a sosem látott élelmiszerár-emelkedés, a rekordalacsony születésszám, a kormányzati bénázás miatt kovidban meghalt tízezrek, a politikai célú megfigyelések, a bezáró vállalkozások, az elképzelhetetlen méretűre duzzadt oligarchavagyonok vagy a fideszes végrehajtóbotrány mind olyan dolgok, melyek elfedésének érdekében semmilyen eszközt nem sajnál bevetni az Orbán-rendszer. A titkosszolgálatok politikai pártérdekekre és kampánycélra való felhasználása pedig szimpla hazaárulás, amely szégyent hoz a nemzetbiztonságért dolgozó hazafiakra és veszélyezteti országunk biztonságát.

Az elmúlt hónapokban összehangolt támadást indított Orbán Viktor rendszere több kormánytól független cég ellen. Az EzaLényeget és annak kiadóját, az Oraculum 2020 Kft.-t folyamatos támadások érik, elsősorban a fideszes propagandabirodalom részéről. Sajnálatos mellékszál, hogy a nem orbáni sajtó is sokszor kritika és kérdés nélkül veszi át a fideszes narratívát és az alaptalan állításokat.

Orbán propagandabirodalmának állításaival szemben a valóság az, hogy az Oraculum 2020 Kft. nem támogatásként kapta a jelentésben megjelölt összegeket. Jogszerűen megkötött szerződéses jogviszony keretében nyújtottunk szolgáltatást, amelyet számla ellenében egyenlítettek ki a szerződött partnerek. Ezeknek a megbízásoknak semmi köze nem volt Márki-Zay Péter kampányához.

Orbán Viktor az, aki rendszeresen próbálja befolyásolni a külföldi választások eredményét, erre talán a legjobb példa, amikor a francia szélsőjobboldal kampányát és LePen jelöltségét finanszírozták Mészáros Lőrinc bankjából. Ez a szokásos fideszes tempó: kövesd el a bűnt, majd állítsd az ellenfeledről ugyanazt.

Az EzaLényeg 2019 nyarán kezdte meg működését. Három év kemény munkája bizonyítja, hogy joggal bíztak munkánkban partnereink, akik meg is voltak elégedve az általunk elvégzett szolgáltatásokkal. Bárhogy próbálja ezt rejtélyes háttérhatalmi dolognak beállítani a Fidesz, valójában teljesen természetes működésmódja ez egy cégnek. A titkosszolgálatok bevetésére semmilyen ok és szükség nem volt. A NAV adatbázisában minden adat rendelkezésre áll, mi betartjuk a törvényeket. Orbánék viszont odáig süllyedtek, hogy “A haza minden előtt” szlogen mögé bújva ócska, pártpolitikai célokra használják a nemzetbiztonsági szolgálatokat. Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire szomorú, a jogállamiság és a nemzetbiztonság szempontjából elfogadhatatlan és tragikus ez.

Orbán Viktor sokat tanult példaképeitől. Vlagyimir Putyin, Donald Trump és Recep Tayip Erdogan módszereinek beépítése a Habony-Rogán gyűlöletgépezetbe sikeresnek tűnik. Mindezt pedig közpénzből finanszírozzák: az oktatás és az egészségügy helyett.

Nem kérdés számunkra, hogy Orbánék veszélyesnek tartják az övéktől eltérő véleményeket, és lehallgatásunk után az elhallgattatásunk is céljuk lett. Minél jobban támadnak minket, annál biztosabbak vagyunk abban, hogy jó utat járunk, és tovább is megyünk rajta. Ők eltitkolnák, mi megírjuk.

Budapest, 2023. január 27.

Páva Zoltán kiadóvezető és Zentai András főszerkesztő, EzaLényeg