Magyarok és dánok – Jamie Lee Curtis meghatódott

Posted by

Victor Laszlo
>Nagyon érdekes bejegyzést találtam a Facebookon. A 64 éves sztár, Jamie Lee Curtis írta az Everything Everywhere All at Once  (Minden, Mindenhol , Mindenkor) kapcsán.
“Ilyen film még a legmerészebb álmaimban sem szerepelt. Mindig is nagyon kívülállónak éreztem magam, Olyan valakinek, aki kívülről nézi a dolgokat, mégis mindig nagyon hálás voltam minden lehetőségért, amiben részesültem. Szakmai életem csúcspontja az, hogy részese lehettem ennek a gyönyörű filmnek, amiért most annyi elismerést kapott tehetséges művészcsapatunk.
Mivel ez a film egy bevándorló családról és az életben való maradásért folytatott küzdelmükről szól, legeslegelejétől a szüleimre gondoltam, akik magyarországi és dániai bevándorlók gyermekei voltak, és akiknek szülei  idejöttek, és sok áldozatot hoztak azért, hogy a gyermekeik megvalósíthassák az álmaikat. (A filmsztár édesapja, Tony Curtis New Yorkban született, akinek szülei Magyarországról jöttek Amerikába. Az édesanyja, Janet Leigh Kaliforniában született dán bevándorló szülőktől). Csak elképzelni tudom, milyen érzés lehet számukra és a szüleik számára, ha meghallják, hogy a lányukat/unokájukat ma reggel Oscar-díjra jelölték. Meghatott  és izgatott vagyok a mi kis filmünk miatt, amely képes volt és képes lesz sok mindent elérni…képes és képes és képes és képes. @everythingeverywheremovie @a24

A 2023 évi Oscar-díj jelöltek között vezet az Everywhere All at Once… 11 jelölés:
Legjobb film, legjobb rendező (Daniel Kwan és Daniel Scheinert), Everything Everywhere  Michelle Yeoh (Legjobb színész), Jamie Lee Curtis és Stephanie Hsu ( Legjobb női mellékszerelők), Ke Huy Quan (Legjobb férfi mellékszereplő), legjobb forgatókönyv, vágás, legjobb filmzene, legjobb dal and legjobb jelmezek.