“Pocakosok” leszerelése

Posted by
Fehér Ferenc
>NEM SZERETEM A POCAKOS TÁBORNOKOKAT – Közölte daliás termetű miniszterelnökünk a Parlament előtt tartott katonai díszszemlén. Le is cserélte a 40 éves katonai tapasztalattal rendelkező, az előző ciklusban szolgált Benkő Tibor hadügyminisztert.
Helyette Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férjét, a az Orbán rokon, Habony Kör tag, agrár végzettségű, Szalay-Bobrovniczky Kristóf milliárdos üzletembert nevezte ki.
Ő el is kezdte a politikai tisztogatást, elvégre a hármas követelményből a vezetők kiválasztásában (politikai – szakmai -vezetői készség), a politikai az első.
Idáig 170 magas rangú, magasan képzett, NATO-kompatibilis katonatisztet, akik betöltötték 45. életévüket küldött el a honvédségtől.
Olyan vezetőknek (45-50 évesen!), akik már angolul kommunikálnak, nem oroszul, akik szolgáltak a NATO kötelékében, ismerik annak kultúráját.
Azzal indokolta a lépést, hogy fiatal vezetőket igényel az, hogy a legmodernebb haditechnikát rendszerbe állítsa a hadsereg és ezzel utat nyit a fiatal parancsnoki generáció felemelkedéséhez.
Legutóbb a bírói kart gyalulták le ugyanezzel az indoklással: hogy a fiatalok előrébb léphessenek.
A legvisszataszítóbb az egészben az, hogy ha az így kirúgott katonának még nincs nyugdíj-jogosultsága, akkor “példátlanul előnyös” „honvédelmi szolgálati juttatás” járhat neki – ha megkapja. Az ugyanis nem automatikus, hanem a miniszter személyes jóváhagyásához azaz jóindulatához kötött.
De, apropó:

Sztálin kivégeztette a 2. világháború előtt az orosz tábornokok többségét.
Háborús veszélyhelyzet idején tényleg ideje volt ennek a tisztogatásnak…

Vagy nem?

Címkép: Meghívott tábornokok Orbán évértékelőjén