Magyar focicsapatot pénzeltek elsikkasztott ausztrál dollármilliókból

Posted by

2,5 milliárd forint értékű csalással vádolják Bélteky Róbertet cégtársai, akik szerint az Ausztráliában élő férfi részben ebből a pénzből működtette a nemrég még az elsőosztályban játszó budafoki focicsapatot.  Bélteky ügyvezető igazgatóként vezette a mintegy 500 parkológarázst üzemeltető, ausztrál gyökerű Care Parkot. A cég többségi tulajdonosai azonban novemberben kirúgták és százoldalas feljelentést tettek ellene. Luxuslakásokat bérelt, ékszereket és órákat vásárolt Bélteky a cég pénzéből a feljelentés szerint.

Feleségét és lányát fiktíven foglalkoztatta állítólag. 250 millió forintnyi ausztrál dollárt kaptak a cégtől, miközben volt máshol állásuk. Nagyrészt készpénzben közel félmilliárd forintnyi dollárt kapott Bélteky és felesége egyik cége a Care Parktól. Az ausztráliai születésű Bélteky 2015-ben felkarolta az akkor negyedosztályú budafoki focicsapatot, amely az általa utalt pénzeknek köszönhetően öt év alatt feljutott az NB I-be, bár egy év után kiesett. Összesen 900 millió forintnyi dollár került a Care Park számlájáról a budafoki klub működtetésére a feljelentés szerint.
Bélteky magára tulajdonosként hivatkozott számos médiaszereplése során, de a klub négy éve a Care Park tulajdonában van, amelynek a többségi tulajdonosai nem is tudtak arról, hogy van Európában egy focicsapatuk. Mit mondanak ők? Sem a Care Park magyar leánya, sem a Budafoki MTE nem kívánta kommentálni a feljelentést. A klub arról sem kívánt nyilatkozni, hogy tudták-e, hogy nem Bélteky a tulajdonosuk.Bélteky lánya annyit mondott egy ausztrál újságnak, hogy sok bizonyítékuk van az állítások cáfolására, jelenleg ügyvédekkel dolgoznak ezen. (G7)

A teljes írás itt olvasható:
2,5 milliárd forint értékű csalással vádolják Bélteky Róbertet

Címkép: Fradi-Budafok