Hova tűnt Gábor György?

Posted by

Echter István írta először:  Gábor György Facebook oldala a mai nappal elérhetetlenné vált. Mi történhetett? Nekem fontos az ő írásait olvasni. Nem vagyok ezzel egyedül. Néhányan beszéltek vele, azt mondta, saját döntése alapján kilépett a Facebook-ról. (Megjegyzem: Gábor György több korábbi a Facebookon megjelent írása az én oldalamon elérhető. A Facebook oldalamon a keresésnél be kell írni a nevét). Csütörtök délig hatvanhárman szólaltak meg ez ügyben.
Egy adalék:
Kardos András – “Az ugyan erős túlzás, hogy tudós lenne, de tény, hogy képességei és életútja nem feltétlenül arra predesztinálják Gábor Györgyöt, …” direkt csak félmondatot idézek ebből a gyűlöletszövegből, melyet szegény TGM halálát kihasználva egy Hont András nevű egyén írta le Gábor Györgyről ( a TGM “vitát” most elhagyom), miszerint az “erős túlzás, hogy tudós lenne”. Idefigyeljen maga “megmondó Bayer másolat.”! Hogy jön maga ahhoz, hogy puszta gyűlöletből minősítse Gábor György vallásfilozófus munkásságát? Ebben a mocsokban, amit még egy halál sem tud pár percre sem elnémítani, hogy képzeli maga, hogy leokádjon egy professzort, akinek a valós munkásságáról magának gőze nincs. Mindezt teszi azért, mert Konok mesterrel együtt felfedezték, hogy valaha voltak Gábornak és másoknak vitái Gazsival, és ezek a hajdani vitapartnerek, köztük Gábor György, TGM halála után merészeltek szeretettel visszaemlékezni rá. Hont úr! Maga már nevezett engem is patkánynak, túléltem. De kikérem magamnak, hogy Gábor Györgyöt gyalázza. A maguk pökhendi-gyűlölet show-ja az ATV-ben pedig nem a tudomány, hanem a szabad és demokratikus sajtó bulvárszégyene és paródiája.Nem az a baj, hogy nem ért semmit, hanem az, hogy okulás helyett gyűlölködik. És, minő véletlen: maga is egy filozófus ellen. Ahogyan tette ezt a Fidesz 12 évvel ezelőtt. Gratulálok.”
Fogel László: Nekem szellemi táplálék volt professzor úr írásait olvasni. Nagyon fog hiányozni. Egy percemberke miatt, hmmm, nem kellett volna.
Hermann Zsuzsa: Vissza fog jönni.