Jordán Tamás köszöntése

Posted by

Veiszer Alinda

>Az egész úgy indult, hogy huszonévesen ülök Pécsett egy teraszon, épp zajlik a POSZT, és Jordán Tamás kilép a szálloda ajtaján. Hebegek zavartan valami jónapot félét, de ez sem biztos.. Ez az első találkozásunk. Pár év múlva már ő adja át az általunk alapított díjat a POSZT legjobb pincérének, huncutul mosolyog, élvezi az improvizációt.
Ülünk a kocsiban, haladunk az autópályán, ő 15 kilométerenként ünnepel, hogy ne aludjak el. Közben kiderül, ugyanezt csinálták akkor is, amikor a Kaposvár- Budapest útvonalat járták éjszakánként.
Találkozunk a Kantinban, és a színészmesterségről beszél, hihetetlen átéléssel magyaráz az átélésről. Hirtelen kisfiúvá válik a szemem előtt, aki épp indiánosat játszik. Elhalkul a terem, mindenki őt hallgatja csendben, ahogy hujjog , meg bíztatja a lovát.
Vallai Péterrel sakkoznak. Amikor épp nem lépnek, akkor szavalnak, József Attilát. Nagyon jók együtt, erős a kisugárzásuk, a harmóniájuk.
A negyvenedik szülinapom előtt két nappal felteszi a kérdést: te , és már tudod, hogy mivel készülnek neked titokban?:-))))
Telefonban Adyt szaval. Politizál. Adyt szaval. Politizál.
Néha azt mondja önkritikusan, gyáva voltam.
Szombathely, színház, büfé, hajnali egy óra, elmeséli, hogy könyvet ír magáról. Te, át is küldöm gyorsan, nézz már bele, mit gondolsz? Szenvedélyesen igényli a visszajelzést.
Az unoka című film premierjén megkapja: őrjöngő vastaps, és jó látni, hogy lubickol benne, de azért meghatja.
Liftben állunk, egyszer csak azt mondja, neked legyen a Hollósi Frici a párod a gálán. És az lett. De nem csak párom lett ő nekem akkor egy gálára, hanem annál sokkal több. A lányának hívott, én meg bejártam hozzá a Nemzetibe. Tamás összehozott minket😊
Mert ő egy szenvedélyes közösségépítő, kapcsolatteremtő, egy nyughatatlan alak, aki mindig kitalál valamit, akinek a feje tervekkel van tele. És engem az a hihetetlen megtiszteltetés ért, hogy sok pillanatom van Jordán Tamással, a leghuncutabb szemű emberrel, akit ismerek. És azt remélem, hogy marad a huncutság is meg a pillanatok is.
Jordán Tamás 80 éves, jusson neki még ugyanennyi.