Golyóálló

Posted by

Wisinger István
>Az első döbbenetből magamhoz térve elkezdtem gondolkodni a múlt heti rendőrgyilkosság megismert részletei alapján. (Bár volt olyan híradó, amelynek felvezetője így hangzott, és a képernyőfeliraton is ez szerepelt: „Újabb fejlemények a rendőrgyilkosságról”. A tudósításban egyetlen „újabb fejlemény” sem szerepelt. „Ügyes” – mondaná Hofi.
1. Olvasom az Indexen a szakértő nyilatkozatát, hogy az elhunyt rendőrről készült olyan fénykép, amelyen ún. „taktikai mellény” volt. Az biztos megvédte volna, hiszen gyilkosa szíven szúrta egy „hosszú, éles késsel”. A kérdés: most miért nem volt rajta?
2. A szolgálat megkezdėse előtt az őrsparancsnok miért nem ellenőrizte ezt?Nyilván a másik két rendőrön sem volt. Hány rendőr teljesít amagyar telpüléseken szolgálatot napi őrjáratokban ezen felszerelés nélkül? Nyilván nincs rá pénz, csak a MOL luxus toronyházára. Én a MOL vezetője helyében jövő héten a vállalat profitjából minden járőröző rendőrnek vennék ilyet ajándékba, ha esetleg a „rendőri vezetésnek” ez nem jut
eszébe.
3. Én már láttam kampány idején, óvodalátogatáson, a magasrangú vezetőn – na ki lehetett? –, hogy a gyerekekhez parolázni lehajó politikus zakójának gyűrődése tisztán láthatóvá tette a „taktikai mellényt”. Óvodalátogatáson! Őrület.
4. Ezek szerint nem lenne nehéz megtalálni, közvetve ki mulasztott, hogy nem előzte meg a halálesetet. Talán én vagyok a bűnös, mert sok amerikai filmben láttam, hogy az utcára induló rendőröknél a seriff ellenőrizte…
Így is hanyatlik a Nyugat…