Az EU-t is provokálja a kormány a tanárok lehetetlen büntetésén keresztül!

Posted by
 Magyaur

„Egy csütörtök este megjelent kormányrendelet szerint, ha a munkáltatónak tudomására jut, hogy a pedagógus szándékosan vagy jelentős mértékben megszegi a kötelezettségét, akkor az eddigi 15 nap helyett a tanév végéig, azaz augusztus elsejéig van módja kirúgni őt. /…/ A mostani változással pedig az eddiginél több időt és mérlegelési lehetőséget ad a munkáltató számára a rendkívüli felmondásra, illetve arra, hogy annak gyakorlásától eltekintsen. Ez azt jelenti, hogy a munkáltató dönthet úgy is, hogy az oktatás zavartalansága érdekében nem azonnal él a rendkívüli felmondással, vagy akár nem is él vele.” A módosítás egyben a munkavállalónak is lehetőséget ad arra, hogy a tanév végéig tanítsa a rá bízott gyerekeket” – írták, megjegyezve, hogy „az a közalkalmazott (pedagógus), aki a véleménynyilvánítás törvénytelen formáját választja, a rendkívüli felmentésének alapját teremti meg”.

Fontos kitétel, hogy a mostani szabályozás azokra a tanárokra is vonatkozik, akik az elmúlt 15 napban olyat tettek, ami a munkáltatójuk szerint okot ad a rendkívüli felmentésre vagy azonnali hatályú felmondásra.” (HVG, 2023. január 12.)

Mikroman007 kommentje: “Tehát visszamenőlegesen törvénykeznek, lehetőséget ad a munkáltatónak, hogy bármikor, kb. bármeddig kihasználja a munkavállalóját és amikor nincs rá szüksége épp. akkor azonnali hatállyal egyoldalúan kötöttségek és következmények nélkül felmondja a munkaszerződést. Értem. Érzem már ahogy az EU egyre inkább meggyőződik a magyar rendszer “demokratikusságáról”, leborul a földre Viktor Vezér előtt és könyörög neki, hogy pénzt adhasson, amit el lehet majd lopni.”

https://hvg.hu/itthon/20230112_Valtoztatott_a_tanarok_kirugasanak_szabalyain_a_kormany

Címkép: Weisz Béla/kartunkocsma