Rendőrgyilkosság

Posted by
>A Blikk közzétette azt a teljes videófelvétel, amelyet egy ház egyik emeleti lakásából készítettek a csütörtök éjszakai, budapesti, rendőrgyilkos ámokfutó elfogásáról. Kiderült: az a két rendőr tartotta sakkban és fogta el, akiket előzőleg megszúrt az ámokfutó. Harmadik társuk belehalt sérüléseibe. A gyilkos, aki három rendőrt késelt meg, még a földön fekve sem adta meg magát. A két rendőr hamradik társa, Bauman Péter főtörzsőrmester a kórházban elhunyt. A rendőrség és az egész ország gyászolja a hőst.

Budapest XI. kerületébe riasztották a rendőröket, mert egy őrjöngő férfi egy lakás ajtaján próbált behatolni. Egy Sz. Szilárd nevű – vélhetőleg bedrogozott – lakó miatt hívták ki az egyenruhásokat, aki a felette élő önellátásra képtelen – amputált lábú – idős hölgyhöz akart betörni.
A felvételen látható, hogy az úttesten, a földön fekvő férfire két rendőr szegez fegyvert, de a gyilkos ennek ellenére ordítozik és feláll, menekülni próbál. A videón látható és hallható, hogy a szökni próbáló gyilkosra figyelmeztető lövés után rálőnek, de a lábon lőtt gyilkos nem esik el, még néhány métert tovább fut és csak kicsit odébb, a villamosmegállóban esik el. A két rendőr rászegezett fegyverrel tartja sakkban, hosszú percek után érkezett az erősítés. A másik videón látható, amikor már megérkezett a többi rendőr: rengeteg rendőrségi jármű a Fehérvári úton, és érkeznek a mentők is.

Rendőrök, mentők a rendőrgyilkosság helyszínén / Fotó: Blikk