Átoperált Csodaszarvas

Posted by

Kőhidi Imre
>Tegnap este valami kegyetlenül okos színtársulat ülte körül a kackiás bajuszú, tehát egészséges vidéki magyar gyerek műsorvezetőt a királyi tévében, hogy Szőke alkotóval értelmezzék nekem (is) a Pénzmúzeum nem létező épülete elé állított Csodaszarvas elnevezésű (nekem Aranyborjú) szobrot.
Nagyvonalúan eltekintek Szőke művészúr anyagi támogatásától, aminél egyébként Michelangelo Sixtusi kápolna freskói is olcsóbban készültek, de hát nemzethy magyar volt-e Michelangelo, vagy csak egy digó buzeráns? Tehát inkább koncentrálok a Nagykörúton belüliek (értsd: a nem magyarok) ekézte műalkotásra.
A Debrecenben, sőt még Szentendrén is még ép elméjű, korábban a Fidesz által utcára tett  alkotó felvilágosít, hogy a Csodaszarvas motívum a lengyel mondavilágnak is eleme, sőt, Krisztus születése körül is felbukkan, ami a sumér-magyar kiemelt partnerségi viszony ismeretében nem több evidenciánál. De még ennél is tovább megy. Azt állítja, hogy a Csodaszarvas lányszarvas volt (értelmezésemben szarvasÜNŐ). Ugyanakkor szarvakkal (magyarra lefordítva AGANCCSAL) is rendelkezett. Attól volt Csodaszarvas.
Megvallom, nem vadászként én ezzel nem szállok vitába. De az, hogy a magyar kormány Magyar Televíziójában, egy holtbiztosan hóttmagyar műsorvezető műsorában is megjelenik az LMBTQ propaganda a LÁNNYÁ átoperált fiúszarvasról (BIKA), bevallom, még engem is meglep picinyt.