Újévi beszéd – titkos szöveg

Posted by

Fekete Judit

>Kiszivárgott Novák Katalin szilveszteri beszédének a vázlata!! (még december 28-i közlés, de meghintettük szalicillal) A felelősöket már keresik, Novák Katalin pedig lapunknak elmondta, természetesen amint megtalálják a felelőst, aki nyilvánosságra hozta a beszédet, megkapja a méltó büntetést és hozzátette, hogy biztosan nem kap kegyelmet majd. Sőt, mostantól más sem. Novák Katalin szerint ebből majd tanul mindenki.
No de mutatjuk a beszédet:

>Kedves Honfitársaim, szeretett magyar emberek!
Szeretném azzal kezdeni, hogy ez egy szörnyű és hányattatott év volt. Szegény orosz barátainkat megtámadták az ukránok, amit növekvő aggodalommal figyelünk, és természetesen segítünk, ahol tudunk. Egyéb intézkedések mellett igyekeztünk visszaszorítani a megható magyar segítőkészséget, megnehezíteni a civilek és a karitatív szervezetek munkáját, hogy így mutassuk ki szolidaritásunkat orosz barátaink felé.
A háborúnak sok szörnyű következménye volt és van még a mai napig, az ukránok miatt a tönk szélére került országunk gazdasága, bezuhant a forint, az infláció az egekben, de nem kell aggódnia honfitársainknak, mert a mi szeretett kormányunk éjt nappallá téve dolgozik azon, hogy ez még sokáig így is maradjon. Stabilitás. Ez legyen a jelszavunk.
A gazdasági összeomlás természetesen nem csak a háború következménye, sajnos Brüsszel is jócskán rásegít erre, és persze ott van még az öreg Soros is a gonosz tekintetével, de ne aggódjanak, országunk biztos lábakon áll, mert innen már nincs lejjebb.
Ez az év mégis a miénk, magyar embereké!
Mert bár a gazdaság összeomlott, az emberek éheznek és nyomorognak, és itthon a legnagyobb az infláció, mégis mi vagyunk a legerősebb ország a világon, nálunk a legnagyobb a fejlődés az európai átlaghoz képest és itt a legerősebb az oktatás és az egészségügy, országunk két legfontosabb pillére. Nekünk van a legszebb nevünk, mi vagyunk a legerősebbek, és mi tudunk a legtöbbet sírni közös nemzeti ünnepeinken.
Megyünk előre és nem állunk meg!
És azt gondolom, a magyar ember jól tudja, hogy minden csak nézőpont kérdése. Az éhezés tulajdonképpen csak fogyókúra, a gazdasági összeomlás megtanít minket végre spórolni, az infláció pedig nem más, mint a forintunk erősödése, hisz ami emelkedik, az mindig jó!
Ezért kérem önöket, most kicsit csendesedjenek el, ne tüntetgessenek unalmukban, ne hőzöngjenek mérgükben, inkább mosolyogjanak és örüljenek, hisz ez az év is Magyarországé volt!
Boldogságot és nyugalmat!
És kívánom ezt minden honfitársunknak, várnagy urainknak, janicsárjainknak és jobbágyainknak, parasztjainknak, boldog új évet kívánok Magyarország!

Fekete Judit játszótere

Címkép: Pápai rajza – Nem mindenki örült a köztársasági elnök kinevezésének