Az ifjúság itt nem “pancholhat”

Posted by

Gyökhegyi Bánk

>Látjátuk feleim szümtükkel mik vogymuk…
„Mint arról a 444.hu korábban már hírt adott, hírverés nélkül nyitott meg a miniszterelnök falujában, Felcsúton egy négycsillagos szálloda. A Pancho Hotel, melyben 25 méteres fedett úszómedence, szaunavilág és napozóterasz is várja a felfrissülni vágyókat, ún. „felnőttbarát” rendszerben működik, azaz kiskorúaknak csak a létesítmény éttermében szabad tartózkodniuk.
Csakhogy, mint azt a 444.hu megtudta, nem erre a célra, hanem ifjúsági sportszálláshely létesítésére kérték Felcsúton a tao-pénzeket*. Mint a lap megjegyzi: ez az a finanszírozási forma, amikor az állam lemond róla, hogy egy cég a központi költségvetésbe fizesse be a társasági adóját. Ehelyett megengedi, hogy a vállalkozás inkább egy általa kiválasztott, most már csak sportcélú beruházásra terelje át adóforintjait.
A költségek másfél milliárd forintról indultak, a G7 viszont 2020 végén már 11 milliárd forintos támogatást számolt össze a sportszálló költségeire. A Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány (alapító: Orbán Viktor, kuratóriumi elnök: Mészáros Lőrinc) az első beadott tervében azt írta, hogy „a Felcsúti Center pályán a rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében szükségesnek tartjuk az Ifjúsági Sport szálláshely megépítését. A Szálláshely közvetlen a Center szomszédságában épül fel, ezáltal is biztosítja az ide érkező vendégek kényelmes kiszolgálását.””
Az idézet a 444.hu Facebook oldalán „Ifjúsági sportszállásra kértek 11 milliárd támogatást, felnőttbarátként hirdetett 4 csillagos hotelt építettek belőle Felcsúton” címen közzétett 3:26 perc hosszúságú drón video kíséretében december 9-én jelent meg. Mivel egy ilyen video felvétel gyorsan lepereg, a környezet megismerésére néhány állókép révén érdemes lehet egy kicsit több időt fordítani.
(TAO* = Társasági Adód Orbanizálása)

Címkép: Pancho Hotel