Gazdálkodj okosan, mint Sarka Kata és Rogán-Gál Cecília

Posted by

The Hungarian Times

>Tavaly brutális profitot termelt a két nő cége. Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese írásbeli kérdést nyújtott be azzal kapcsolatban, hogy Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília cége 85 százalékos profitrátát ért el 2021-ben – derül ki a párt közleményéből.
Vadai azzal a kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy Tényleg gazdasági csoda a Top News Hungary Kft. profitja?” Vadai azt vetette fel – olvasható a rendőrségi határozatban, amelyben a feljelentés elutasításáról döntöttek –, hogy fiktív szerződésekkel álcázva, valós gazdasági tevékenység nélkül, szándékosan jogtalan haszonszerzés céljából és eleve a vagyoni károkozás érdekében cselekedve,
összehangolt és konspirált tevékenységgel, részben állami hirdetések és közbeiktatott kormányközeli cégek formális felhasználásával közpénzből is nyújtott támogatásokból is származó felháborító és jogállamban megengedhetetlen vagyonátmentést történt.
Vadai ezzel annak a gyanújának adott hangot, miszerint a milliárdokat termelő profitbánya valójában csak színlelt gazdasági tevékenységet végez, magyarán pénzmosoda.
A rendőrség azonban elutasította a feljelentést, mert szerintük csalás bűncselekménye nem állapítható meg a céggel kapcsolatban, és Vadai nem is hozott erre bizonyítékokat, önmagában a 85 százalékos profitráta pedig nem elég a nyomozás elindításához.

Címkép: Nem gyerekjáték