Freeszfe aukció – íme, a katalógus

Posted by

Bedő J. István

Ahogy korábban hírt adtunk róla, a Freeszfe Egyesület most szombaton rendezi meg második online jótékonysági aukcióját. Az érdeklődők a december 17-én 19 órától induló árverésen a licitálással nemcsak vizsga- és diplomafilmek létrejöttét segítik, hanem magas eszmei értékű – karácsonyi ajándéknak is tökéletes – tárgyakra, élményekre tehetnek szert.

A felajánlások folyamatosan érkeztek, és ezekből mostanra elkészült a végleges katalógus, amely már minden tárgyat és élményt tartalmaz. Digitális katalógusukban több mint ötven képzőművész, író, színész, zenész, alkotó felajánlása található. A legtöbb tárgyhoz, emlékhez személyes üzenetet is csatolt felajánlója. Megtalálható többek között Dés László saját kezű kottája, Geszti Péter a Mi vagyunk a grund kéziratát ajánlotta fel, amit kifejezetten erre a célra írt/rajzolt meg – és az e tételből befolyó pénzt a tanárok segélyalapjába fizetik be, Erdős Virág Karácsony című versének idei selyem(papír)kép verzióját (jav-bőv. kiad.) küldte aukcióra.

Itt lapozható a teljes katalógus
https://www.freeszfe.hu/wp- content/uploads/2022/12/aukcio_katalogus_1209-1.pdf

Karsai György az einstandolt Színház- és Filmművészeti Egyetem (egykori) tanára – klasszika-filológus, színháztörténész, irodalomtörténész – a tanóráit hozta, Péterfy Gergely író prózaíró (levelező) kurzusát, Beck Zoli (30Y) páros belépőt soundcheck látogatással – és persze hanglemezek, plakátok, színházhoz, előadáshoz, zenéhez kapcsolódó tárgyak, fényképek festmények – mind-mind dedikálva.
Új tulajdonosra találhat Sára Júlia felajánlásából Huszárik Zoltán Szindbád című filmjének eredeti számozott díszletlistája csakúgy, mint Hofi Ildikó felajánlásának köszönhetően Hofi Géza hagyatékából is egy műtárgy-különlegesség.
Az említetteken kívül íme a felajánlók (nem teljes) névsora: Presser Gábor, Hernádi Judit, Till Attila, Lakatos Márk, Kajdi Csaba Cyla, Rujder Vivien, Klimó Károly, Erős Antónia, Simon Márton, Tóth Krisztina, Székely Csaba, Nádas Péter, Farkasházy Tivadar, Rév Marcell, Antal Nimród, Szirtes Ági, az Örkény Színház, a Katona József Színház és az Átrium.

Címkép: Geszti és a Grund