250 kilométeres sebességgel Lőkösházára

Posted by

Jávor Benedek EP képviselő új blogbejegyzését a következőképpen kezdi: “Ha kíváncsiak vagyunk rá, hogy mennyire gondolja komolyan a magyar kormány a Helyreállítási Terv (HET) és a jogállamisági eljárás kapcsán hangoztatott korrupcióellenes fellépést, semmi másra nincs szükségünk, mint hogy elolvassuk a brüsszeli jóváhagyásra váró magyar Helyreállítási Tervet.”
Jávor – vette észre az EuroNews – kifejti, hogy a terv közlekedési fejezetében szerepel a Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonal fejlesztése, és hogy a 30,3 km-es pályaszakasz építése 146,8 milliárd forint összeggel szerepel, ami 4,85 milliárdot jelent kilométerenként. Megjegyzi: az összeg elképesztően magas „még a hasonló, a HET-ben szereplő Almásfüzitő-Komárom szakasz korszerűsítésével összehasonlítva is (ahol egy szakaszon teljesen új nyomvonalon új vasúti pályát is kell építeni), amelynek becsült költsége alig több, mint ennek harmada, azaz 1,83 milliárd forint kilométerenként.”
Az EP-képviselő szerint a 4,85 milliárdos árszint megfelel az Európában tervezett gyorsvasúti (min. 250 km/óra) hálózat teljesen új nyomvonalon létesített speciális pályáinak átlagos létesítési költségének. Jávor megjegyzi, hogy az építkezés ráadásul a „magyar Alföld tengersík vidékén” történik, és a szakasz útját jelentős műtárgyak, például nagy folyók hídjai sem keresztezik. Felteszi a kérdést: „Hogyan lehetséges, hogy amennyiből máshol, akár hegyes-völgyes, folyókkal szabdalt területeken teljesen új, 250 km/órára tervezett gyorsvasúti pályákat tudnak építeni, annyiból Magyarországon a lőkösházi vasútvonal valamelyes korszerűsítésére futja?”