A szlovák külügyminiszter csak alkohollal tudta elviselni Szijjártó és Fico találkozóját

Posted by

(Az Index és az ATV adott hírt a szlovák külügyminiszter reggeli bosszankodásáról)
>Élesen bírálta Szijjártó Pétert Rastislav Kacer, szlovák külügyminiszter, mert Robert Fico volt szlovák kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatót. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pozsonyban tartott egy sajtótájékoztatót a Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt élén álló Robert Ficóval.
Kacer szerint,  Robert Fico egy olyan politikus jelképe, aki gerinctelen, és egyszerre vallja magát kommunistának, valamint bérmálkozott katolikusnak – írta az index.hu. –  Fényképezkedik a Fehér Házban, aztán pedig az amerikai támaszpontok ellen harcol, Európa magjában akar lenni, utána pedig Brüsszel ellen harcol, mint Don Quijote a szélmalmok ellen – tette hozzá
“Felvitte a vérnyomásomat, amikor láttam a reggeli hírt, hogy egy szomszédos ország külügyminisztere találkozik a volt miniszterelnökkel, és a nemzeti érdekekről fognak beszélgetni. Mi nem kommentáljuk a magyar belpolitikát, nem tartunk sajtótájékoztatókat ellenzéki politikusokkal, ez egy elég
szokatlan lépés – fogalmazott.
Szerinte Szijjártó és Fico közös sajtótájékoztatója „szomorú képet mutatott”. Mint mondta, az ilyen gesztusokat értelmetlennek tartja, és szerinte ezek nem szokványosak az európai politikában sem.
Ha nem ittam volna meg egy gint a reggelihez, és nem vettem volna egy nagy levegőt, illetve nem akartam volna tiszteletlen lenni… megkérdeztem volna, minek is találkozunk?– közölte a szlovák külügyminiszter.