Igazolatlan hiányzás

Posted by
Az ellenzéki képviselő kihagyott két szavazást, a házelnök nem fogadta el a hiányzásról szóló igazolásait. Kövér László 950 ezer forintra büntette Hadházy Ákost, amiért az ellenzéki képviselő októberben nem vett részt két szavazáson a parlamentben. Hadházy erről egy Facebook-posztban számolt be, amiben azt írta, két napon, két óra alatt összesen harminckilencszer nem nyomta meg a gombot, de ebben az időben is dolgozott. Az egyik szóban forgó napon megnézte „az egykor szebb napokat látott kékestetői intézményben EU-s pénzekből árnyékba tett napelem parkot, a másikon pedig a Nemzeti Bank luxusnyaralójában járt, ahová szerinte „véletlenül” Matolcsy György fiától vették a bútort.

Ezeket az elfoglaltságokat Hadházy állítása szerint a szabályoknak megfelelően leigazolta, de ezeket az igazolásokat Kövér „önkényesen nem fogadta el”. Az ellenzéki képviselő már az előző ciklusban is rendszeresen kihagyott parlamenti szavazásokat. Azt mondja, hasznosabb, ha vidéki helyszíneken dokumentálja a fideszes korrupciót, minta gombnyomogatással eljátssza a Fidesz kedvéért a parlamentáris demokráciát. Hadházy szerint a bruttó 950 ezer forintos büntetés a havi tiszteletdíjának kétharmadát teszi ki. A politikus korábban volt, hogy ledolgozott egy büntetést ahelyett, hogy kifizette volna, erre azonban most nem volt lehetősége, az összeget automatikusan levonták a fizetéséből.í
Hadházy így kommentált: Szörnyű amúgy belegondolni, hogy Kövér gondolkodása szerint egy képviselő csak a gombnyomogatásra való, illetve csak azért jár neki a pénz. A kormánypárti képviselők amúgy valójában csak szavazni járnak be, a vitákon alig lézengenek. Az ő logikájuk szerint a kétórás munka kihagyása bruttó 950 ezer forint büntetést, azaz a tiszteletdíjam kétharmadát jelenti. Tehát a képviselők a fizetésük kétharmadát havi 2-4 óra munkáért kapják. Ez az én esetemben 470 ezres óradíjat jelentene (de én keresem a legkevesebbet).