Szabadként szabad emberek szemébe nézni

Posted by

Péterfy Gergely

>Vérlázító és bicskanyitogató a karinthys tanárok kirúgása és elképesztő, amit a hitvány és alantas szolganép Pankotai Lilivel tett: a diáklány sunyi és aljas ellehetetlenítése nemcsak a pedagógusi és keresztény identitással összeegyeztethetetlen, hanem úgy általában mindenféle emberiességgel. A diáklány megalázásában szorgoskodó, magát kereszténynek hazudó gonosz, ostoba és romlott szolgahad méltatlan arra, hogy pedagógusnak nevezzük őket – mint ahogy az orvosi hivatás viselésére is méltatlanná válik, aki a fájdalmat nem enyhíti, hanem fokozza, aki szánt szándékkal megöli a betegét.
Így épül fel a mi nyomorult kis diktatúránk: a gyávák és a beszariak félelméből él, azokéból, akik csak csőcselékké tömörülve érzik erősnek magukat. NER, egyház, biblia, reverenda mögé bújva, úgy hiszik, büntetlenül elégíthetik ki alantas ösztöneiket, hazudhatják szeretetnek a gyűlöletet, adakozásnak a lopást, tanításnak az elbutítást és szabadságnak a szolgává válást. Szolgatermészetük csak úgy képes elviselni a világot, ha másokat is szolgává tehetnek: a szabad emberek létezése napvilágra hozza, mennyire nyomorultak.
Mennyivel érdemesebb Pankotai Lilinek, kirúgott karinthys tanárnak lenni, mint tankerületi főrohadéknak, vagy sunyin lapító álkereszténynek!!! Mennyivel mérhetetlenül többet ér vállalni a szabadság oxigéndús kockázatát, mint a diktatúra fingszagú szolgabarakkjait!!! Aki most sztrájkol, tüntet, részt vesz a polgári engedetlenségben, sztrájkol és tiltakozik, egy új világba lép, a szabadok és bátrak igazságába. Jobb emberré válik. Arról nem is beszélve, hogy minden egyes szabad tettével belepréseli a talpnyaló szolganépet a hitványság szégyenébe. Szabadként szabad emberek szemébe nézni: ez az emberlét egyik legnagyobb ajándéka.