Karácsonyi díszes alma – egy darab 700 forint

Posted by

Karácsony nemsokára itt van, és ilyenkor bizony bele lehet akadni különöstermékekbe. A Pénzcentrum most egy olyan almát talált, aminek darabja 700 forintba került. Ezeknek viszont a héjában ábrák vannak. A különlegesnek mondható finomság a Kiflin kapható. Valamilyen, de természetes módon, a napfény segítségével mintás lett a héjuk. Persze a karácsonyi tematika dominál. Kaphatunk mikulásos, gyertyás, karácsonyfadíszes, manósapkás vagy éppen mézeskalácsfigurás almát. Darabját 699 (!) forintért.

A KSH legfrissebb adatai szerint októberben az alma átlagos, kilós fogyasztói ára 488 forint volt. Ha pedig úgy számolunk, hogy egy közepes méretű alma körülbelül 150 gramm, akkor kiderül, hogy 488 forintért átlagosan 6-7 darab almát lehet kapni. Ha tehát a mintás alma egy darabja körülbelül 150 grammot nyom, akkor  abból az almából egy kiló bizony 4 200 forint(!) körül lehet.

Érdekesség, hogy az alma a mostani gigantikus inflációs hatást kevéssé érezte meg. Miközben ugyanis az élelmiszerinfláció októberben már 40 százalék felett volt, addig az alma kilós átlagára a KSH adatai szerint csupán 18 százalékkal emelkedett tavaly és idén október között. Nem ez az első eset. Tavaly februárban a Pénzcentrum beszámolt arról, hogy a Tesco Valentin-nap alkalmából I Love You feliratú almákat árult, darabját 249 forintért. Ez akkor elég borsosnak tűnt ahhoz képest, hogy a Jonagold almának akkor 141 forint volt darabja, de a sajátmárkás Red Chiefjük darabját már 60 forintért meg lehetett vásárolni.