Előbújt a rendőrminisztérium

Posted by

Lendvai Ildikó
>Újabb nyolc tanárt rúgtak ki azonnali hatállyal polgári engedetlenség miatt, és két tucatnyit írásban fenyegettek meg ugyanezzel, ha nem adja fel az ellenállást. Új fordulat, hogy ezúttal a BM maga vállalta fel, hogy ők döntöttek. Az első kirúgásoknál még azt hazudták, ez a tankerület ügye. Most előbújt a rendőrminisztérium. A következőnél maga Orbán is kibújik a függöny mögül?
Mi van, urak? Úgy megharagudtatok az Unióra, hogy most a pedagógusokon veritek le? Azokon, akiknek a fizetése töredéke a tiéteknek, amelyet gond nélkül fölemeltetek? Ti vagytok azok, akik otthon felpofozzátok az asszonyt vagy a gyereket, ha a főnök csúnyán nézett rátok a munkahelyen?
Vagy azért kaptatok vérszemet, mert úgy éreztétek: a tüntetések fáradnak, jön a karácsony? Azt sem zárom ki, hogy fordítva van: valamit mégis kell ígérnetek a pedagógusoknak és diákoknak, de nehogy gyengének tűnjetek a felheccelt törzsgárdátok előtt, hát látványosan oda is csaptok egyet.
Vagy úgy vélitek: inkább ezért tüntessünk, ezt már megszoktátok, mint azért, hogy se cukor, se benzin, (más országokban nem hiánycikk), van viszont a szomszédainknál jóval nagyobb infláció, a saját jóslataitok szerint is jövőre tovább emelkedő árak, a romániainál is alacsonyabb nettó minimálbér?
Ezért is, azért is. Ne reménykedjetek: egyik nem oltja ki a másikat.
A BM közleményében fennhangon dörgitek: az ellenálló tanárok nem teljesítik közalkalmazotti kötelességüket!
Na most az a helyzet, hogy én vagyok a “köz”. Én is, legalább annyira, mint ti. Szerintem meg éppen hogy
teljesítik. Megmutatják a közösségnek, a diákjaiknak, mi a civil kurázsi. Mi a szolidaritás. Azon viszont elvitatkozhatnánk, hogy álltok ti a kötelességeitekkel. Tudjátok, amelyekkel annak a bizonyos köznek tartoztok.

Címkép: Tüntetés a BM előtt november 30-án