A kezdet vége

Posted by

Frank Tibor
>Kanadában élő matematikus-közgazdász, üzletember

Sok barátom jó tíz éve egyfolytában azt bizonygatja, hogy a Fidesz nemsokára megbukik. Már tavaszig sem bírja ki, aztán az őszig se bírja ki, ekkora hazugságot már ők sem tudnak eladni, no de aztán a mostani választáson (’14, ’18, ’22 – bármelyik behelyettesíthető) biztos elhasalnak. Azóta egyfolytában mondom nekik, hogy ezeket nem lehet leváltani, és maguktól pláne nem fognak elmenni. Azt is egyfolytában mondom, még fideszes ismerősöknek is, hogy akár a szomszéd döglött lovára is inkább szavaznék, mint Orbánra, mert a lovat le lehet váltani, ezeket nem.
Azóta kormányok jöttek-mentek világszerte, Európa-szerte, a szomszédokban is, folyik az élet. Hibáznak, bocsánatot kérnek, korrigálnak, jön egy új, kezdődik elölről. Az állandó kritikák és a média jóvoltából kijavítják, ami rossz, fejlődnek, elhúznak hazánk mellett. Ezek miatt érthetetlen az ellenzéki polgárok által a jelöltek állandó padlóba döngölése, hogy ez a jelölt ezért nem jó, amaz meg azért.  Mert akárki csak jobb lehet, mert azt az akárkit majd e lehet váltani. Gyurcsány is vette a kalapját, és elment, mikor már muszáj volt. Orbán ezt nem teszi meg soha.   Ezt mindenki tudja, látja, ő maga is elmondta nem egyszer, ha még egyszer megválasztják 20 évig bebetonozzák magukat, most meg már 2060-ról fantáziálnak.

Barátaim a mostani választások után igen felhangosodtak. Na most aztán tényleg jön a bukovári, ez a vég kezdete, ezt a hazugságözönt, amit előadtak, nem bírjak ki. Jönnek a rezsiszámlák, jön az éhezés, fagyoskodás, ezeknek annyi.  Jobb, ha tőlem tudjátok, kibírják. Szó sincs bukásról, ez nem a vég kezdete, hanem a kezdet vége.  Ami ezután jön, az lesz az igazi haddelhadd.Bárcsak tévednék. A legnagyobb pofára esést is szívesen viselném.
Miért nem állnak bukásra?
Először vagy négy éve adtam elő tanácsaimat, hogyan lehetne az első lépéseket megtenni egy igazságos rendszer létrehozására. A Klubrádióban például hosszabb beszélgetésen mondtam el, hogy ki kell kényszeríteni a közmédiának nevezett propaganda-gyárak semlegességét. Akkor elmondtam, és utána még sokszor, hogy a már meglévő ellenzéki politikusoknak, főleg a később nyerő polgármestereknek ez
a fő feladatuk. Amikor ehhez hozzájött a főváros, akkor előadtam, hogy el kell érni, legyen a fővárosnak napi 5 perce a Híradóban, és hetente egy órás külön műsora – amikben ők, egyenesben és szabadon beszélnek. S ha elég ellenzéki város lesz, akkor kell egy szövetséget, és ezeknek rádió valamint tévé adót is létrehozni.
Akkoriban a javaslataimnak semmi visszhangja nem volt. Ma meg mindenki erről beszél, fő téma (azóta frekvencia nélküli) Klubrádión is. A legnevetségesebb az, hogy a főváros vezetői egyszerűen nem férnek hozzá közmédiához.
Hogy lehetne ezt kikényszeríteni? Lehet, hogy sehogy, de mondjuk, amikor nem engedik a főváros vezetőjét megszólalni, meg kellett volna próbálni minden este a Híradó alatt kiállni a királyi tv székháza elé és tájékoztatót tartani, hogy na ma se engedtek be, pedig ilyen és ilyen mondanivalóm van, ami fontos.  És neki ne lenne? Az ország legnagyobb közvetlenül megválasztott méltósága, aki képviseli az ország lakosságának az ötödét, és városa adja a GDP 40százalékát, nem juthat szóhoz a köznek és televíziónak nevezett akármiben?  Elvégre az őt megválasztó polgárok fizetik be az ország adójának több, mint a felét és itt, a fővárosban több időt töltenek el külföldiek, mint az ország többi részében összesen. Beleértve a Balatont is. Nem mindegy, mi történik itt. Erre a világsajtó is felfigyelt volna, ha egy majd kétmilliós főváros vezetője az utcára szorul, akkora a demokrácia.
Amíg ez nincs meg, és egybites negatív IQ-s propaganda nyomul az emberek pofájába éjjel nappal, a figyelem-eltérítés meg ezerrel megy olyan nemzeti inzultációkkal, amitől egy kétéves retaldált gorilla is hátraszaltót csinál, addig minden reménytelen. Mert a Fidesz győzelméhez elég jó 2 millió ember, és ez
megvan, meglesz. Mert itt hívőkről van szó. A többi 5-6 millió szavazó megosztott, sokan el se mennek szavazni.
Tehát addig hiába tol előre az ellenzék (ha van ilyen) akárkit – azt az illetőt rögtön leamortizálja a hazugsággyár. Lehetsz te a legtisztább szűzlány is, pár héten, hónapon belül te leszel a legmocskosabb prosti.  Mert mindenre van pénzük. Ha beszélsz négy nyelvet, akkor az a baj, hogy Amerikából jöttél, ha hazai gyakorlatod van akkor meg az a baj, hogy passzív az angolod.   Akármit rád kennek, rögtön feljelentések lesznek majd, nyomozások, aztán pár hónap múlva, amikor ezek az esetek elhalnak, és semmi nem lesz belőlük, te maradsz hülye bohóc, korrupt gazember, sorosista ügynök, ja és mellesleg meg ballipsi hazaáruló, gyurcsányista komcsi, és a CIA által nyomott guruló dollárok haszonélvezője. A pereket bukják ugyan, de az árát meg te fizeted, adófizető.
Annak bizonyítására, hogy miért nincs esély, millió példa van. Matematikusok ismerik azt az eljárást, amikor valamit nem tudunk bizonyítani, de az ellenkező állitás lehetetlenségét igen – és ez is érvényes bizonyítás. Otthon már ezt is lejátszották Orbánék, egyedülállóan a világban, ráadásul Európa közepén. A korrupció egyik alapesete az, amikor haverokhoz megy a pénz, elugrani sem tudnak előle. Simicska ilyen volt sok évig, hatalmas politikai erővel is rendelkezett. Amíg a Fideszt támogatta a pénzéből, nem volt semmi gond, ő volt a sebezhetetlen, kikezdhetetlen. Mikor Orbán hirtelen 1G lett, (előtte is az volt, csak nem a legjobb barátja jelentette ki róla), akkor ő lett a közellenség, szűzlányból a rohadt kurva, semmi perc alatt. Amíg a Fideszt nyomta addig ő volt a király, aztán gyorsan kiderült, hogy ugyanabból a pénzből a Jobbikot támogatni bűncselekmény.    Aztán elvesztette szinte mindenét, és ez a mesés vagyon hirtelen átment egy másik
haverhoz, (azzal a különbséggel, hogy most a keresztapa az okos helyett egy hülye mellett döntött, nehogy ez is kikezdje a hatalmat.  Feltétel volt, hogy az életkora magasabb legyen, mint az IQ-ja). Percek alatt jöttek a százmilliárdok, és lám ma ő az ország leggazdagabb embere.
Hazánk bizonyított pro es kontra, hogy a korrupció fellegvára. Egy ilyen után normális országban már minden résztvevő börtönben lenne, és biztos, hogy nem hatalmon.    Ezt csak ezért hoztam elő, mert ahol ez megtörténhet, és ezt kibírja a főnök és a család bukás nélkül, ott bármi megtörténhet, (kivéve, hogy megbukik). Jó, tudjuk, hogy ehhez kellett az EU évek óta tartó inkompetenciája is, végül is ez mind svéd és holland adófizetők pénzéből ment végbe, meg kellett a magyar nép és az ellenzék megosztottsága is, de ha a dolog legvégét akarjuk látni, akkor nyilvánvaló, hogy mindezek mögött a propaganda áll. Enélkül a hülyének is tuti lenne, mi folyik itt. Mert ez a propaganda nem mondja el azt, ami a hír, és amit kellene, de ezerrel nyomja azt, ami álhír, ami féligazságokon és csúsztatásokon alapszik, ha ezt az érdeke úgy kívánja.

Minden kommunikációs szakember pontosan hallja és látja, a közmédia minden mondatán, hogy gondosan szerkesztett, pontosan úgy, hogy abból mindig a kormány jöjjön ki pozitívan, és a többi gonosz állat, (EU, Brüsszel, Soros, Gyurcsány, s lehet folytatni) meg negatívan.  Minden szónak megvan a helye, és súlya, és annak is, ami nem hangzik el.
Gondosan intézik el, hogy senki ne emelkedhessen ki, vagy például, hogy ne tudja a nép, hogy Orbán is aláírt minden szankciót, amit most a néppel átkoztatnak el. Vigyáznak arra, hogy ne kerüljön a köztudatba, hogy otthon duplája az infláció, mint pl. a briteknél, ahol – a híradó szerint – már a lakosság fele tart attól, hogy szegénysorsa jut. Meg Németországban éheznek az emberek pedig az ország nem is létezik. Nehogy megtudják, hogy az otthoni nyugdíj emelések a nyugdíjas infláció közelébe sem jönnek, hogy az új olasz miniszterelnök Meloni, lelkes támogatója az ukránoknak, hogy a kormány csak az utolsó két hónapban,12 milliárd forinttal támogatta a Fideszt a választási kampányában, miközben miszlikbe szedik a baloldalnak, Magyarország legfőbb szövetségesétől kapott 3 milliárdot.
Lehet folytatni, kinek mennyi ideje van.
Volt egy régi szovjet mondás, miszerint állandó a harc a televízió és a hűtőszekrény között. Az elvtárs bámulja a tévét, meghallgatja a híreket, majd benéz a hűtőbe, és eldönti mi az igazság. A politbüro az utolsó percig bízott abban, hogy propagandájával győzni tud az üres hűtők felett, mégpedig legfőképpen azért, mert a megosztott es szolidaritás nélküli társadalomban az egyének gyakran úgy érzik és azt hiszik, hogy csak ő ilyen lúzer, lám a többiek milyen szépen élnek, láttam a tévében.
Augusztinusz mondta, hogy az igazság olyan, mint az oroszlán. Nem kell, hogy megvédd. Engedd szabadon, és megvédi magát.
Amíg ez nem történik meg otthon, addig csak a kezdet végéről beszélhetünk,
egyáltalán nem a vég kezdetéről.

Címkép: Marabu