Átvertek a rendszerhasználati díjjal, de nagyon – olvasói levél

Posted by

Lassan mindenkinek megjöttek az első brutálisan megnőtt rezsiszámlák. Az emberek többsége nem érti, miért kellett az egekbe emelni a gáz árát, amikor annak az ára már jó ideje esik. És hogy miért lett sokkal drágább az áram. Mi ez a rendszerhasználati díj, ami ennyire megnőtt? 

’Tisztelt szerkesztőség!
Fel vagyok háborodva, azt is mondhatnám, hogy felment az agyvizem. Erős szívdobogás is jött rám, amikor megláttam az új gázszámlát. Pontosabban nem a gáz számláját, hanem egy másik tételt, az úgynevezett rendszerhasználati díjét.
Nem akartam hinni a szememnek, gyorsan megtöröltem a szemüvegemet és újból megnéztem: a kicsit több mint 8 ezer forintos számlából hétezer fölötti összeget tett ki ez a tétel.
Egyetlen kérdésem van: ki hazudott nekem? A kormány vagy az MVM? Miért nyomja állandóan az Orbán Viktor meg a többi szolgálója, hogy a gáz árát kellett felemelni, amikor nem is erről van szó. A gáz ára egyébként is hetek óta esik a tőzsdén, maguk is megírták már sokszor. Eddig miért volt elég az a
rendszerhasználati díj, amit fizettem? Hogy lehet az, hogy hétszeresére nőtt hirtelen ez a költség? Van ennek értelmes gazdasági indoka?
Egyáltalán, ki kapja ezt a pénzt? Önök tudják? Mert én azt hallottam, hogy a kormányfő jóbarátja, a gázszerelő Mészáros Lőrinc egyik cége. Ez igaz?
Egyébként szerintem már a napelemmel is átvertek sok embert. Ismerőseim közül többnek is családi háza van és többen kölcsönkértek a saját ismerőseiktől, hogy kifizethessék a telepítési költséget. Az sem volt kevés, belejött vagy 3-4 millió forintba. Amikor nyáron azt mondták, hogy az áramot is duplájára emelik, akkor megörültek, hiszen így rövidült a megtérülési idő. Nem is kevéssel, úgy 5-6 évvel. Na de! Most pofára estek (bocsánat a kifejezésért), mert a kormány közölte, hogy nem veszi vissza tőlük a plusz áramot, mert állítólag nem bírja a rendszer. Persze, mert az elmúlt évek alatt nem költöttek erre semmit, most meg
a pénzhiánnyal is takaróznak. Ne mondják nekem, hogy ez nem így van, mert nem hiszem el! Már régen erre kellett volna költeni, nem a hülyestadionokra. Nekünk nincs napelemünk így ezt az átverést nem szenvedtük el. Viszont az áramszámlánkon is észrevettem ezt a rendszerhasználati őrületet,
mármint azt, hogy azt is fölemelték, de nagyon, vagy kétszeresére. Tessék mondani: ebben a kormányban nincs egyetlen igazi hozzáértő sem? Csak a szolgalelkű emberek, akiket megvett a főnök?
B. Károly

(mfor)

Címkép: Mi van az áramszámlában?