A Hazudtunk blog ismét összeszedte a Fidesz-média néhány hazugságát

Posted by
 Híradó – Titokban Jemenben járt Vona Gábor
A portálunkon 2018. január 28-án „Titokban Jemenben járt Vona Gábor” címmel megjelent cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Vona Gábor korábban titokban Jemenben járt, és ott egy Szaddam Husszein által is pénzelt párt kongresszusán mondott beszédet. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom nevében korábban titkos együttműködési szerződést kötött Iránnal. A valóság ezzel szemben az, hogy Vona Gábor 2002-ben, a Jobbik Magyarországért Mozgalom megalakulása előtt, még egyetemistaként egy ifjúsági konferencián vett részt Jemenben, amelynek a finanszírozásában Szaddam Husszein nem vett részt. Ezt olyannyira nem titokban tette, hogy erről még az általa írt, 2011-ben „Született augusztus 20-án” címmel megjelent könyvében is beszámolt. Iránnal pedig soha nem írt semmilyen szerződést.
Híradó – Simicska-Hadházy románc
2018. január 19. napján a https://www.hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2018/01/19/origo-alakul-a-simicska-hadhazy-romanc/ internetes címen megtalálható „Origó: alakul a Simicska-Hadházy románc” című cikkben valótlanul állítottuk, hogy Hadházy Ákos rendszeresen egyeztet Simicska Ádámmal az LMP és Jobbik együttműködéséről egy, az LMP egyik irodájához közeli étteremben.
Hajdú Online – Kormányablak bezárás
Döntöttek a dorogi kormányablak ügyében címmel jelent meg a Hajdú-bihari Napló október 25-i számában, valamint a Hajdú Online-on egy cikk, mely megtévesztő módon azt a hatást keltette, hogy a hajdúdorogi képviselő-testület döntött arról, hogy a településen bezárják a kormányablakot. A valós helyzet azonban az, hogy a testület október 21-i ülésen szóba került ugyan a hajdúdorogi kormányablak ideiglenes bezárásának ügye, de a döntést nem a város vezetői hozták meg. A cikk megtévesztő mivolta miatt elnézést kérünk olvasóinktól, valamint Hajdúdorog település vezetőségétől és lakosaitól is.

 Life – Baleset

Valótlanságot híreszteltünk a kispesti halálos balesetben elhunyt kislányról és édesapjáról: A 2022. szeptember 23. napján megjelent „Megrázó videó készült a halálos kispesti gázolásról” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy néhai Rozsár Réka Bettina és néhai Rozsár József István egy helyi kocsmából tartott hazafelé, amikor a baleset történt. forrás

Csobánka Online – Óvodák
Ez év október 17-én megjent cikkünkben, a csobanka.hu oldalon megjelent tájékoztatás szövege alapján tévesen állítottuk, hogy a testület az ott olvasható összes intézkedést megszavazta. A leírtakkal szemben a testület tagjai csak a saját hatáskörükbe tartozó ügyekben hoztak döntést, amibe nem tartozik bele az azóta több vitát generáló „óvodai csoportszobák kihasználtságának optimalizálása” témakör, az elfogadott határozatban nem szerepel ez az intézkedés. A cikkben félreérthetően használtuk a „csoportösszevonás” kifejezést, ami valójában egy hosszabb távon fennálló állapotot jelöl.
Bors – Jakab Péter bérelt lakásaA 2021. november 17-én „Sunyi trükk, dupla haszon: Igy csal Jakab Péter az Országgyűlés által bérelt lakással” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Jakab Péter Országgyűlés Hivatala általi lakásbérletéről a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezető politikusai adtak át dokumentumokat a Bors szerkesztőségének. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Jakab Péter azt a lakást, amelyet az Országgyűlés Hivatala bérel a számára, a tulajdonossal együtt másnak adja bérbe.
Origo – BalesetA 2022. szeptember 22. napján megjelent „Kispesti kamiongázolás: összeomlott az édesanya, amikor meglátta kislánya táskáját az út szélén” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy néhai Rozsár Réka Bettina és néhai Rozsár József István egy közeli kocsmában voltak, onnan mentek hazafelé, mikor a tragédia történt, továbbá valótlanul híreszteltük, hogy nem a kijelölt gyalogátjárón keltek volna át.