Naplopó: A Hazudtunk blog vette észre, hogy elismerték: hazudtak

Posted by

Helyreigazítások bírósági ítéletek nyomán

Magyar Nemzet
A 2021. június 11. napján »Újabb blokádra készíthet fel a józsefvárosi Soros-iskola« címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Gulyás Márton a négynapos SZFE-tábor egyik szervezője volt.

TV 2

A helyreigazítás a 32. perctől látható.

Műsorunkban valótlanul állítottuk, hogy Jakab Péter több lakást vásárolt Kelenföldön, de azokat a családtagjai nevére íratta. Valótlanul állítottuk, hogy a Fehérvári, a Bocskai és az Etele úton is lakása van, valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai a pártelnök ingatlanvásárlását igazoló iratokat küldtek a Bors szerkesztőségének, és valótlanul állítottuk azt is, hogy Jakab Péter az Országgyűlés hivatala által számára bérelt lakást egy ismerősének kiadta.

Ripost
A 2021. november 18. napján megjelent “Jakab Péter családja sorra veszi a lakásokat Kelenföldön” című cikkünkben az alábbi valótlan állításokat tettük, illetve a valóságot az alábbiakban hamis színben tüntettük fel:

A cikk azon állítása, miszerint „Először Jakab Péter nővére és a férje vágtak bele a kelenföldi ingatlanbizniszbe. Rácsaptak egy Fehérvári úti lakásra, ez lett a családi birodalom első darabja. Aztán jött egy lakás a Bocskai úton, ez is egy közeli családtag, a Jakab nővér anyósának a nevén fut. Nem álltak meg itt, néhány hónapja egy Etele úti ingatlan megvásárlása következett. Ezt a lakást tavaly decemberben már kizárólag Jakab testvérének a férjére íratták. A Jobbik vezető politikusai szerint egyértelműen azért, mert nem akarták, hogy a pártelnök neve szerepeljen a tulajdoni lapon, inkább egy családi strómant választottak” – való tényeket hamis színben tüntet fel.

A cikk idézett szövege azt a való tényt, hogy Jakab Péter nővére, az ő férje és férjének édesanyja tulajdonában állnak a cikkben megjelölt ingatlan tulajdoni hányadok, olyan hamis színben tünteti fel, mintha a megjelölt személyek Jakab Pétert strómanként segítenék, s az általuk tulajdonolt hányadok azért lennének a nevükre bejegyezve, hogy Jakab Péter neve ne kerüljön a nyilvántartásba. A cikk továbbá valótlanul – kimondottan is – tényként híreszteli, hogy Jakab Péter sógora az Etele úti ingatlan megvásárlásakor strómanként szerepelt.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a Fehérvári úti ingatlan 2008-ban került megvásárlásra Jakab Péter nővére és az ő férje által, Jakab Péter bárminemű érdekeltsége nélkül, személyétől függetlenül, a tulajdonosok által jelenleg is törlesztett bankkölcsön igénybevételével;

A Bocskai úti ingatlan 2002-ben került megvásárlásra Jakab Péter testvérének anyósa által, Jakab Péter bárminemű érdekeltsége nélkül, személyétől függetlenül, a tulajdonos által jelenleg is törlesztett bankkölcsön igénybevételével;

Az Etele úti ingatlan 2020-ban került megvásárlásra Jakab Péter nővérének férje által, Jakab Péter bárminemű érdekeltsége nélkül, személyétől függetlenül, a tulajdonos által jelenleg is törlesztett bankkölcsön igénybevételével.

Metropol

Valótlanul állítottuk, hogy Mártha Imre ellen négy ügyben is büntetőeljárás indult különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. A valóság ezzel szemben az, hogy Mártha Imre ellen egy ügyben sem indult büntetőeljárás.

Cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy egy Mártha Imre által közösségi oldalra feltöltött és általunk közölt fotón Mártha Imre „Home Office” feliratot helyezett el. A valóság ezzel szemben az, hogy a Mártha Imre által a közösségi oldalra feltöltött fotón ilyen felirat nem látható, az általunk ilyen felirattal közzétett kép manipulált, azon e felirat utólag került elhelyezésre.

Pesti Srácok

Helyreigazítás

A 2022. július 21-én „Vereség „hazai pályán”: elmarasztalta a Szombathelyi Törvényszék a város szocialista polgármesterét” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a tulajdonában álló tizenkét ingatlanának értékesítésére 2021 nyarán kiírt pályázatban a pályázati ajánlat közzétételét követően alig 2 hetet biztosított az ajánlatok megtételére. A valóság ezzel szemben az, hogy az ingatlanok értékesítésére vonatkozó pályázatot Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2021. június 25-én tette közzé, a pályázati ajánlatok beadási határideje pedig 2021. augusztus 9. volt. Az ajánlatok megtételére tehát 45 nap volt a határidő.

Hazudtunk blog