Nem történt semmi

Posted by
Iván Gizella
>Szervusz Magyarország, szervusz Budapest!
Micsoda szép reggelre ébredtünk. Süt a nap, vagy mit mondtál, nem mindenütt? Tudom én, ám akkor is az a lényeg, hogy ma nem történt semmi. Na persze, még elég korán van.
A szomszédasszony rántott húst fog sütni az biztos, mert esze-veszettül kalapálja a döglött disznót. A másik kereket cserél, állítólag egy szög állt bele és közben utálattal nézi a hatalmas Mercit, amibe épp beszáll egy nagykutya. A sofőr, ahogy kell, kinyitja az ajtót, még a dereka is meghajlott kissé. Előtte pedig végig törölte a kocsi minden oldalát, a nagy ember kabátja nehogy poros legyen. Így, így, bizony így kell.
A férjem meg ma is azért morog, hogy nem megyünk sehová. A tűzhelyen rotyog a kelkáposzta főzelék. Fasírt lesz? Természetesen. Vagy helyette egy kis kakastaréj. Miért, az nem jó?
A miniszterelnök szerintem elutazott, mert nagy a csend. De hát még csak vasárnap kezdődik a foci. A focistafeleségek viszont már ott vannak Katarban és őrületbe kergeti szépségükkel a többieket.
Az olvasom a hírekben, hogy New Yorkban tombol a hóvihar, meg hogy Kim Dzsong Un, ha valaki nem tudná, a nagytekintélyű és nagy hasú észak koreai uralkodó, a kislányával együtt tekintett meg egy rakétatesztet, miközben megfenyegette Amerikát egy megsemmisítő atomcsapással. Nem tudom hány éves az a gyermek, de Istenem, ettől jobb szórakozást, hasznosabb programot nem is találhatott volna. Csak gratulálni tudok. A magyar politikusok figyelmét is szeretném felhívni, ez egy igazi nagypapa unoka program lehet. Ha már elkezdtünk fegyverkezni, akkor rakétateszt lesz nálunk is, gondolom.
Na de vissza a hétköznapi lét gyönyöreire. Az udvar, mit udvar, a park tele madarakkal, néha még egy mókuska is ugrál a fákon. A dolmányos varjak, meg a Mátyás madarak, azok szemtelenebbek, mint a piaci légy.
Apropó piac. Ha a ház ura fasírtot kíván, akkor csak ki kell mozdulni, megkeresni a jó kis hentest valamelyik piacon.