Orbán átverte a pápát

Posted by
Juszt László
>„Például hibának nevezte, hogy csak ő gondolta úgy Európában, hogy »békemissziót« kell teljesíteni Putyinnál. A NATO és a nyugat nem, pedig ő el is ment a NATO főtitkárához, hogy »ezt jelezze«. (Erről nem találtam hiteles információt.)
Már többször észrevehető volt, hogy Orbán memóriája elég »szelektív«. Most például arra nem emlékezett, hogy 2021 végétől folyamatosan zajlottak a tárgyalások a NATO és Oroszország között. És csak akkor értek véget, amikor Putyin azokkal a teljesíthetetlen feltételekkel állt elő, hogy a NATO vonuljon vissza az 1977 előtti határaira és – mások mellett – szüntesse meg Magyarország tagságát is. (!) Ez hogy tetszene Miniszterelnök úr?
Elmondása szerint figyelmeztette a pápát is, amikor április 21.-én meglátogatta. Erre Ferenc pápa egészen másképpen emlékezik a Corriere della Sera című olasz napilapban megjelent interjújában.
Ferenc pápa: »Orbán Viktor magyar miniszterelnök közelmúltbeli magánkihallgatásán azt mondta, Oroszország azt tervezi, hogy május 9-ére, a győzelem napjára befejezi a háborút.«

Ez az ember teljesen szétesett. Mikor veszik már észre a hívei, hogy a »király meztelen«?”