Hadházy: A forint lassan vécépapírnak sem jó

Posted by

Tovább gyengült szerdán a forint és új árfolyammélypontot állított be a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Az eurót 432,57 forinton jegyezték este hat órakor a kora reggeli 429,83 forint után. A dollár jegyzése 445,23 forinton állt 442,49 forint után, a svájci franké pedig 447,02 forinton a reggeli 444,15 forint után.

Mindhárom deviza 0,6 százalékkal állt gyengébben esti jegyzésén a kora reggelihez képest. Nap közben új árfolyammélypont is kialakult: 433,23 forintos euró, 447,52 forintos dollár és 447,81 forintos svájci frank jegyzésen. Szerda esti jegyzésén a forint 2,0 százalékkal áll gyengébben a hét eleji kezdésnél az euróval, 2,2 százalékkal gyengébben a dollárral és 2,1 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben. Az év eleji kezdéshez képest a forint 17 százalékkal gyengült az euróval, 37 százalékkal a dollárral és 25 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Hadházy Ákos közösségi oldalán arról írt, hogy a forint lassan vécépapírnak sem jó. A politikus szerint “sovány vigasz, hogy ehhez semmi köze nincsen a háborúnak, hiszen a környező országok valutája távolról sem romlott ennyit”.

Annál inkább felelős a kontár tolvajkormány évtizedes politikai és gazdasági ámokfutásának – tette hozzá Hadházy.

Címkép: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, az ellenzéki összefogás zuglói képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor

%d bloggers like this: