Hadházy ma esküt tett – riasztást adott ki a közmédia

Posted by

MTVA
>Hadházy Ákos ismét támadni készül, a következő két hétben sátrat akar verni a magyar közmédia gyártóbázisa elé – tájékoztatta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-t. “Még élénken él a magyar polgárok emlékezetében az a nyomásgyakorlás, amelyet baloldali képviselők kíséreltek meg 2018 decemberében, amikor minősíthetetlen hangnemben, a törvények előírásainak teljes figyelmen kívül hagyásával, a közmédia munkatársainak fenyegetésével, becsmérlésével próbáltak meg érvényt szerezni saját pártjaik elképzeléseinek”. A közmédia akkor sikeresen védte meg a szerkesztői szabadságot, a sajtó függetlenségét – – áll a közleményben.

Most – folytatták – Hadházy Ákos ismét támadni készül, amikor a következő két hétben sátrat kíván verni a magyar közmédia gyártóbázisa elé. Ismerve Hadházy Ákos eddigi tevékenységét, joggal feltételezhető, hogy ismételten a törvények megkerülésével, akár erőszakos úton is kísérletet tesz a gyártóbázisra történő behatolásra – fogalmaztak. Várhatóan ismételten hazugságokat fog terjeszteni, elfogultsággal vádolva a közmédiát, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy a 2022. április 3-ai választásoktól 2022. augusztus 31-éig 2700 alkalommal kaptak meghívást a baloldali és más ellenzéki pártok képviselői a közmédia adásaiba – közölték. Ezekből összesen 67 alkalommal fogadták el a meghívást, 2546 esetben nem is válaszoltak a megkeresésre – tették hozzá. “A közmédia továbbra sem enged semmiféle politikai nyomásgyakorlásnak, kitart az Alaptörvény, a médiatörvény, és a sajtó működését szabályozó valamennyi jogszabály betartása mellett” – áll a közleményben.
Hadházy Ákos ma tette le parlamenti esküjét, és azt ígérte, csak a legszükségesebb esetben fog bejárni oda. A 444.hu kérdésére egyelőre nem beszélt konkrét megmozdulásról, amit a közmédia épülete előtt tartana. A képviselő azt mondta: ha lesz ilyen típusú akció, akkor azt be fogja jelenteni.