Putyin majdhogynem győzött

Posted by

Portfolió
>Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán azt mondta, hogy Oroszország semmit sem veszített az ukrajnai invázió következében, a kitűzött célokat pedig már elérte Moszkva – írta meg a Reuters.
A távol-keleti oroszországi Vlagyivosztok városában tartott gazdasági fórumon elmondta, hogy Oroszország minden intézkedése az ország szuverenitásának megerősítésére irányult, és a kelet-ukrajnai Donbasz régióban élő orosz emberek megsegítését célozta. Oroszország február 24-én elindított ukrajnai inváziójának hivatalos indoklásaként az szerepel, hogy déli szomszédja katonai képességeit csökkentse és megvédje az orosz ajkú lakosságot az általa veszélyes nacionalistáknak nevezett személyektől és alakulatoktól. A nyugati országok elutasították Oroszország állításait, miszerint azok nem többek, mint egy hódító háború igazolására és a valódi célok elfedésére tett kísérletek.
-Minden akciónk célja, hogy segítsünk a Donbaszban élő embereknek. Ez a kötelességünk, és ezt a végsőkig tartani fogjuk. Ez megerősíti országunkat belülről, és kívülről is – mondta az elnök.