“Őzike” vére

Posted by
“Ha azon múlik, akkor odaadom a véremet! Lőjenek le a miniszerelnök úrért! Képes lennék háborúba menni érte! – jelentette ki Gáspár Győző egykori valóságshow szereplő.”
VÉRÁLDOZAT
“Őzike vére”néven dobta piacra nemzeti szalaggal díszített, saját vérével palackozott fioláját Gidai Gy. Gyula, közismert nevén Őzike, gyémántkoszorús véradó, a Zeneakadémia ünnepelt főigazgatója, számos szimfónia, vonósnégyes és opera szerzője, az egyszemélyes Magyar Önkéntes Békehadtest főparancsnoka.
Az Őzike vére, mint gondolat, egyetlen pillanat alatt született meg, mikor is Gidai Gy. Gyula kilépett a valóságba, ahol azt érzékelte, korábbi népszerűsége elillant. Ezt nehezen viselte, nem is értette hova tűntek mellőle a kamerák, melyek éveken keresztül minden lépését dokumentálták.
A hanyatlás, a teljes jelentéktelenség, és az ebből következő pénztelenség közelgő perspektívája megriasztotta Őzikét, olyannyira, hogy rövid időre pszichiátria segítségre szorult. De hála a gondoskodásnak, az egészségügyi dolgozók, elsősorban az ápolónők odaadó rajongásának és szakértelmének, Gidai Gy. Gyula felépült és azonnal hűségesküt tett.
Ez pedig egy új karrier kezdetét jelezte.
E csodálatos gyógyulást hihetetlen események követték. Kinevezték rektornak, majd a Nagy Menetelésen való látványos részvétele után (molinót emelt mellmagasságig és azzal sétált) nemes felajánlást tett: saját vérét is hajlandó feláldozni példáképéért, spirituális- és szellemi vezéréért. E bejelentése a Menetelők körében hatalmas sikert aratott, és a Menetelő Nagyvállalkozók Baráti Köre feltétel nélküli és azonnali támogatásáról biztosította Őzikét, aki öt-és tíz milliliteres kiszerelésben, politikai nagygyűléseken, továbbá a már említett békés Meneteléseken árusítja a híveknek a varázserővel felruházott “Őzike vérét”.
ui. A képen Gáspár Győző látható, aki nem keverendő össze Őzikével, azaz Gidai Gy. Gyulával.