Rettegnek

Posted by
Földes Péter
>Fejetlenség és kapkodás. A pökhendiség és kivagyiság álarca mögül kikandikáló rettenet, az erő látszatát sugárzó félelem. Kiült a félelem az arcukra, s egyre többen olvasnak ezekből a jelekből. Félni, és félni hagyni – ez az ideológiájuk, s az elvetett mag mostanra termőre fordult.
Az elvtársak félnek.
Ezért égetnek fel mindent maguk mögött, ezért ártanak – ahol, és amennyit csak lehet. Emlékműveket állítanak maguknak: az átrajzolt térképek, a megváltoztatott utcanevek, az átírt történelem – a rettegés megannyi mementója.
Tudják, hogy a vég nem lesz szép. Hogy a sajátjaik fognak majd rájuk rontani, önmagukból valók lesznek, akik széttépik a gyengét.
Te is fiam, Brutus.
Elsőként a Vezért. Ha már nem a falkavezér a legsikeresebb vadász, funkciója megszűnik. Rendesebb falkákban hagyják „tiszteletbeli elnökként” csendben vegetálni, harciasabb hordák széttépik a már semmire sem jó vezetőt.
Néhányan még hisznek a csodafegyverben, de a legtöbben tudják, hogy már nem segít rajtuk semmi. Kiderült, hogy nem tudnak mit kezdeni az országgal, nincsenek válaszaik a kérdésekre, fel sem fogják, hogy ez már a huszonegyedik század.
Addig még megszereznek maguknak mindent, amit lehet. Az elhazudott hitet még az ellopott javaknál is nehezebb lesz tőlük visszavenni. Nagyon mélyről kell majd visszakapaszkodnunk.