Azt gondoltam, arctalan

Posted by

Riethmüller János

>Van a hatalmat kiszolgáló, és fenntartó bürokraták mögött is egy halvány személyes helytörténet. Ez a nőszemély a közelünkben lévő Zrinyi iskola igazgatónője volt. (Az iskola azóta megszűnt, a tankerület használja majd a fene tudja milyen célra) Elődje Fehér András, a Steinmetz Gimnázium régi igazgatója volt, aki 10 éve barátilag lebeszélt arról, hogy lányomat a Zrinyibe írassam be. Hallgattam rá, végülis akkor még ő volt ott az igazgató.

András lőrinci volt, ez a tankerületi tótumfaktum meg most Lőrincen, a volt MSZMP pártközpontban próbálja szolgálni a Fideszt a karinthysok egzecíroztatásával.
Mindez csak annyiban érdekes, hogy név alapján nem tudtam ki ez a nőszemély. Mondtam is az egyik barátomnak, hogy ezeknek nincs arcuk.
Hadházy Ákos posztja, és ez a kép döbbentett rá, hogy ez nem igaz. Pofátlanok ugyan, de ugyanúgy van arcuk, mint nekünk.
A sors meg úgy hozta, hogy nem ő lett Emma lányom igazgatónője, ez pedig szellemi és lelki fejlődése szempontjából mindenképpen nagy szerencsének nevezhető.