A tanárok pénze

Posted by
Tamás Ervin
>Miközben diákok, szülők, tanárok a pedagógusok megbotránkoztatóan alacsony bére miatt tüntetnek, a cinikus fejenagyok /by Krajczár Gyula/ fenyegetésekkel teli buzgó levélírásba kezdtek, rugdossák ki a legjobb tanárokat, ami nyilván szorosan összefügg az egyetemes, országjobbító szándékkal.
De ez még semmi. Egyre több helyről hallani, hogy a csökkenő osztálylétszám miatt a tanerők béréből, illetve pótlékukból még azt a keveset is megkurtítják, amit addig megkaptak. Legális – hajtogatják , szabály, az szabály.
Aki mondjuk eddig kábé 230 nettót kapott, az beéri 210 ezerrel, hogy számokkal is érzékeltessem a helyzet abszurdítását. A centralizált bürokrácia már csak ilyen. Úgy tűnik, akkor is, ha a fejenagyok egykor szintén katedrán álltak. Szolgálnak, félnek és vétenek.
Erről jut eszembe! Tudom, eröltetett és hülye a párhuzam, de az egész olyan, mintha a csökkenő bűnözésnek hála a rendőrök járandóságát kurtítanák meg. Tudtommal az övékét az utóbbi években több körben emelték, ami helyes. Elképzelhető, hogy előbb-utóbb beugranak a kirúgott tanárok helyére is. Gázspray nélkül.