A gyáva pártkatona esete a bátor tanárokkal

Posted by

Hadházy Ákos

Csodálatos történetet osztott meg ma a Karinthy Frigyes Gimnázium egyik tanára: az iskola igazgatóját behívatta a Külső-Pesti Tankerület, ahol Rabel Krisztina tankerületi igazgató, 24 darab , névre szóló borítékot adott át, azzal az üzenettel, hogy ezeket a polgári engedetlenségben résztvevő pedagógusoknak küldi. A tanárok azonban megtagadták ezek átvételét, hiszen nekik nem az intézményvezető a munkáltatójuk, hanem a tankerületi igazgató – magyarul: adja ő át, bármi is legyen a borítékban!
Azt hihetnénk, hogy a tankerületi igazgató asszony csak egy gyáva csinovnyik, de nem az, ő öntudatos pártkatona (bár a rendszer bukása után ő is azt fogja mondani, hogy parancsra cselekedett). Hamar kiderült róla, hogy 2019-ben a Fidesz-KDNP jelöltje volt a XX. kerületben, és listáról akár be is kerülhetett volna az önkormányzatba, ha nem inkább a sokkal jövedelmezőbb és nagyobb hatalommal járó tankerületi basáskodást választja.
Holnap reggel a Karinthy tanárai, ezek a bátor emberek személyes mennek a tankerülethez, remélhetően nem lesznek egyedül, sokan elkísérik őket!