A Feng shui mester

Posted by
Gellért András
>Szabó “Kazumi “József, országos hírű feng shui mester, dizájner és lakberendező. Otthonában soha nem fogad látogatókat, mert mint mondja, “a lakásba belépő idegen test zavaró frekvenciája felborítja a harmóniát”. Most azonban kivételt tett, amit a rendkívüli helyzettel magyaráz. Szerinte sokan nem tudnak mit kezdeni az új jelenséggel, pedig a rendkívüli állapot csodálatos lehetőséget teremthet egy új, barátságos és élhetőbb környezet kialakítására.
Az apró, fülledt, félhomályos kuckóban Kazumi mester mindent megmutat. Már a bejárati ajtónál érződik a rendkívüli aura, és a semmihez sem hasonlítható illatorgia. Kesernyés és édes szagok keverednek a kapualjak jellegzetes parfümjével valamint a ürítetlen, beszáradt macskaalom tálca illatfelhőjével , de amint az előszobából belépünk a nappaliba, máris magunkénak érezzük a “Kazumi univerzumot”, érzékeljük a világ eme aprócska, de annál megnyugtatóbb szigetét.
Az ágy mellett, zöld és narancsszínű zacskókból emelt térelválasztó áll, amely izgalmas módon rejti el a lakás egyik ékességét, a műanyag kólás palackokból álló piramist. Ezeken átlépve jutunk el a szerves hulladékok tárolójához, amit a több év alatt összegyűjtött Magyar Nemzet és Mandiner újságokból emelt bástyák ölelnek körül. Az ablak előtti sötét és szűk ösvényt az üres joghurtos és sajtkrémes dobozokkal teli plasztikzsákok díszítik. A szoba másik felében a plafonig ér az ismeretlen eredetű anyagokból álló falidísz, amit közönséges konyhai hulladékokból alakított ki Kazumi.
A mester, aki évek óta semmit nem dob ki a kukába, most már nincs is hova, és immár megszálllottan begyűjti az utcai hulladékot, azt mondja, ne tévesszen meg minket a látvány, mert ez nem szeméthegy, hanem az otthonát átható igazi feng shui. Hozzátette, a kukások munkabeszüntetése ne rémisszen meg senkit, mert ez csodálatos vállalás, hiszen a felhalmozott, és immár a lakásban tárolt szemét új funkciót adhat még a legkisebb garzonnak is.