Egy lány átírta a vak koldus tábláját

Posted by
Kreatív csirke
New Yorki történet. Egy fiatal marketinges, Samantha ebédelni ment, hogy szendvicset vegyen. Elsétált egy vak koldus mellett, és látta, hogy a sapkája  üres. Miután elolvasta a koldus kezében tartott táblát, úgy döntött, hogy változtat a szövegen.
A
koromfekete szemüveges, idősebb férfi a járdán ült.  Fehér botot tartott a kezében, és egy kartonpapírt, amin ez állt: “Hajléktalan és éhes”. A mellette lévő baseball sapka majdnem teljesen üres volt. “Hozok neked valamit enni a szendvicsboltból. De előbb hadd csináljak valamit.” mondta a férfinak Samantha. Megfordította a kartont, és új üzenetet írt rá. Ezután, vett magának és a férfinek egy szendvicset, majd visszament dolgozni. Néhány órával később kilépett az irodából, és úgy döntött, megnézi, hogy a vakembert hogy van, és hogy bevált-e a  kísérlete? Bevált. A férfi a sapkája tele van érmékkel és bankjegyekkel.
– Maga az? – kérdezte a vak. Fantasztikus. El kell mondania, mit írt arra a táblámra.
-Hát – vonta meg a vállát Samantha. – Azt írtam, hogy ‘Ma gyönyörű nap van, én sajnos nem látom, de remélem, élvezed mindazt, ami körülvesz.A címkép illusztráció