Bolondjárat

Posted by

Igazi abszurd, méltó az előzményekhez, amikor közvetve az EU-integráció elmélyítésén ügyködő Brüsszel finanszírozta az itteni EU-ellenes kampányokat. Miközben fegyvereket szállít a megtámadott Ukrajnának, életben tartja a házon belüli törpe Putyin-hasonmást.

A demokratikus magyar ellenzék csak két rossz között választhat: tudják, hogy Orbánéknak eszük ágában sincs betartani vállalásaikat, így nem szabad rábólintani a kamutörvényekre, mivel azzal csak szentesítik a várhatóan fennmaradó tolvaj gyakorlatot. Ha ellenben nemet nyomnak, úgy a Fidesz végül rájuk mutogathat – kitelik tőlük – hogy lám, az ellenzék a korrupt, egyébként meg miattuk vesznek éhen a tanárok.

Az orbáni kleptokrácia és a brüsszeli halogatás immáron halálos ölelésbe fonódott össze. A probléma ugyanis az, hogy piacot nem lehet egy zsák krumplival megvenni, mint némely kormánypárti szavazót és nem olyan gyáva mint egy uniós biztos, így szemrebbenés nélkül ítéletet mondott az orbáni konstrukcióról. Omlik ránk a forint, meg egy szép napon nagyjából minden. Sebaj, majd ha a derék szavazók más tagállamban is valami populista lopótököt akarnak megválasztani, elég lesz rámutatni Magyarország füstölgő romjaira, hogy az emberek értsék, mire megy ki a játék.

Megjelent a Népszava Vélemény rovatában és az Új Hétben