Hát persze, hogy kitört a pánik

Posted by

>Az a helyzet, hogy a kancelláriaminiszter nem olvasta Rejtő Jenő örökbecsűjét, a “Vesztegzár a Grand Hotelben”-t. Pedig nagyon jó. Abból megtudható, hogy “amikor egy hivatalos személy azt kiáltja, hogy mindenki őrizze meg a nyugalmát, nincs semmi baj”, akkor azonnal kitör a pánik. Szegény Gulyás ezt nem tudta. Ezért megnyugtatólag kijelentette, hogy nálunk “a gazdaság helyzete jó, a hiány tartható, a költségvetés helyzete stabil”.

Hát persze, hogy kitört a pánik. Ketten biztosan pánikba estek: a piacok és a Fidesz frakcióvezetője. Egyrészt teljesen bedőlt a forint, másrészt Kocsis Máté rémületében megszabadult az egyik akváriumától. Erre mondta Para-Kovács, hogy az új jelszónk: “Haza és Hal-adás”.

Természetesen szükség lett a kedélyek össznépi csillapítására is. Erre való a Nemzeti Konzultáció. Most a szankciók ellen, mert Soros, a migránsok és a melegek után most ezek képezik az ellenséget, ami, mint tudjuk, mindenképp szükségeltetik. Milyen ország az, aminek még ellensége sincs! (Ha tudják, hogy melyik az, szóljanak, mert esetleg megfontolom az odaköltözést.)

Szóval most újra megállítjuk a “szankciópárti” Brüsszelt. Egyszer már megállítottuk, emlékszem a plakátokra, de úgy látszik, nem bír lenyugodni, megint elindult. Pedig arra is emlékszem, hogy egy ilyen plakátra valaki annak idején odaírta: “Állítsuk meg Brüsszelt – fel akarok szállni!” Az illető természetesen hazaáruló lehetett.

Mindegy, én alig várom a konzultációt. Nyilván megkérdezik: “Egyetért-e Ön azzal, hogy kisebb legyen a gázszámlája, vagy inkább úgy gondolja, hogy ragaszkodik még pár tízezer forint befizetéséhez?”

Nem is tudom, mit feleljek. Pláne, hogy a gázra nincs is szankció, nekünk az olajra se lesz. Szóval kutya nehéz kérdés. Szerintem a kormány túlbecsüli az intelligenciámat. Nyugodtan nézzen inkább továbbra is hülyének, azt már megszoktam.