Finnországból visszanézve

Posted by

Szent-Iványi István
>Ma a parlament kormánypárti többsége leszavazta az MSZP javaslatát, akik napirendre kívánták tűzni Finnország és Svédország NATO tagságának parlamenti jóváhagyását. Már csak két tagállam nem ratifikálta a két északi EU tagállam és egész Európa biztonságát megerősítő bővítést. Törökország mellett még a magyar kormány sem siette el a ratifikációt, jóllehet korábban azt ígérték, hogy az első között hagyják jóvá a két baráti ország (Finnország ráadásul a mi nyelvrokonunk, bár a kipcsakolók ezt tagadják) belépését.

Törökországnak a kurd emigráció miatt van problémája a két országgal, de a magyar vonakodás megmagyarázhatatlan. Illetve nagyon is megmagyarázható, mert egyértelmű, hogy kinek áll érdekében a csatlakozás hátráltatása. Újabb szégyenfolt a magyar néven, most már minden napra jut egy.

Tegnap Novák Katalin nem írta alá az orosz területrablást elítélő elnöki nyilatkozatot, ma a fideszes képviselők utasították el a két ország csatlakozásának mielőbbi jóváhagyását. Én most éppen Helsinkiben vagyok, és partnereim érthetően tőlem is magyarázatot követeltek erre a visszás magatartásra. Most helyettük is szégyenkezem.

Címkép: Így látják őt