Ti nem ezeket az oroszokat keresitek

Posted by

Tóta W. Árpád:

Az oroszokban, fájdalom, a szovjeteket tiszteljük, akik már nincsenek. A szövetséget, amely nemzetiségre, vérvonalra tekintet nélkül esélyt adott Közép-Ázsiától a Baltikumig. Oroszország mögött ilyen eszme nincs, dagadt földesurak, korrupt kegyencek, udvaroncok annál inkább, például a mi miniszterelnökünk ezt egy személyben hozza.
A magyarok a legnagyobb oroszdrukkerek Európában; nemcsak kormányunk szolgálja őket egy csecsen vazallus odaadásával, hanem a társadalomban is kiugró az oroszok iránti szimpátia. Ennek egyik gyökere szimpla, prosztó drukkerlogika. A jobboldal nevű pszichózis rabjai lelki társat látnak Putyinban, és közös ellenséget a Nyugatban. Nem magyarázza viszont ez az erejükbe és nagyságukba vetett hitet, és nem indokolná Orbán Viktor törleszkedését sem. Lehetnének szimpatikus vesztesek, ám az oroszrajongó szilárdan hisz abban, hogy győzni fognak, nemcsak a háborúban, hanem utána is.
Nehéz pedig emellett érvelni. Az orosz reguláris haderő tönkreverve menekül, a fegyverzet leszerepelt. Ostobaság, korrupció, rozsdás avultság és hazugság süt minden mozdulatából. Utolsó előtti aduját, a tüzérséget két tucat rakétás teherautó állította takarékra. Az utolsó pedig a mozgósítás lenne – a Volkssturm. Kényszersorozott, alulképzett, rettegő civilek kizavarása a frontra, rohadó puskákkal, otthonról hozott télikabátban. Vajon miért képzelik a magyarok, hogy ez a szeméttelep erős és legyőzhetetlen?