Szakértők és kóklerek

Posted by
Vásárhelyi Mária
>Gyakran elgondolkodom, hogy ha nem lenne néhány becsületes, okos, felkészült szakértő, akinek szakmailag megalapozott, elfogulatlan, közérthető véleményét elsősorban a közösségi média felületein ill. a hétről-hétre szűkülő demokratikus nyilvánosság maradék fórumain megismerhetjük, akkor nagyjából semmit nem érthetnénk meg a minket körülvevő világból, elsősorban a saját hazánk, Magyarország helyzetéből. Mert a nemzetközi sajtó -érthetően – nem sokat foglalkozik Magyarországgal és főként az itt élők helyzetével, a hazai médiumok 90 százaléka pedig egyáltalán nem foglalkozik tájékoztatással, kizárólag propagandát és bulvárt közvetít. A kormány százmilliárdokat öl a mi pénzünkből arra, hogy becsapjanak, félrevezessenek, gyűlöletre uszítsanak minket és hogy kizárólag az ő hazugságaik alapján alkothassunk képet a világról.
De van néhány ember, aki fáradtságot nem ismerve segít, hogy ne vesszünk el teljesen a propaganda és bulvár valamint a kormányzati hazugságok tengerében. Ilyen volt #FalusFerenc, akinek sajnos már nem tudom megköszönni, hogy mennyit segített nekünk higgadt, szakszerű, elfogulatlan tájékoztatásával akkor, amikor otthonunkba bezárva rettegtünk a járványtól és képtelenek voltunk a kormányzati pánik- és hazugság kommunikációból kihámozni az igazságot. Hozzá hasonlóan köszönettel tartozunk #Falus Andrásnak és #KunetzZsombornak, akik nem sajnálják az energiát, hogy elmagyarázzák az egészségüggyel kapcsolatos dilettáns, betegellenes döntések valódi veszélyeit.
Ugyanez a helyzet az energia ügyekkel kapcsolatban #HolodaAttila esetében, aki nélkül én legalábbis semmit nem tudnék arról, hogy mi a valódi helyzet a globális és a hazai energiapiacokon.
És az oroszok Ukrajna ellen indított inváziójának mozgatórugóit, eseményeit sem értenem meg #SzBíróZoltán, #RáczAndrás és #SchmidtAndrás #Mitrovits Miklós #EperjesIldikó közérthető, alapos magyarázatai nélkül.
Biztosan van, akit kifelejtettem, de mindenkinek köszönöm, aki ebben a sötétségben segít nekünk, laikusoknak megérteni azt, ami történik.
S hogy mi zajlik a gazdaságban, annak mélyebb összefüggéseit soha nem érteném meg #SurányiGyörgy, #BékesiLászló, #InotaiAndrás, #BokrosLajos türelmes, alapos, szakszerű magyarázatai nélkül.
És ebbe a sorba tartozik at RTL Klub #Házonkívül című műsora is, amely az egyetlen olyan tévéműsor a teljes hazai műsorfolyamban, amelynek célja, hogy megismertessen bennünket Magyarország valódi arcával. (Hetente 30 perc- ennyi jár nekünk a valóságból)
Mindez azért is különösen fontos, mert ezzel párhuzamosan azt is láthatjuk, hogy néhány önjelölt, felkészületlen, ostoba és becstelen kókler – Nógrádi György, Georg Spöttle, Földi László, Horváth József stb. – szakértés címén milyen elképesztő károkat tud okozni a közvélemény alakításában. A propaganda kommandó részeként sikerült a közvélemény jelentős részét “Brüsszel”, Amerika és a demokratikus világ ellen hangolniuk oroszbaráttá manipulálniuk. És ezért még nagyon nagy árat fog fizetni ez az ország.

A szerk. Az Újnépszabadság hivatásának érzik, hogy ezeket a szakembereket megjelentesse és azokat a publicistákat  is(mint Vásárhelyi Mária), akik magas szinten fogalmaznak meg véleményeket a magyar állapotokról. Más modunk erre nincs, figyeljük a közösségi médiát.

Címkép: Vásárhelyi Mária előadást hallgat