Úgy látszik, hülye vicc volt

Posted by
>Egyre komolyabb lelki zavarokkal küzdhetnek a magyarok, de legalábbis elment a kedvük a humortól, iróniától.. Erre utalnak az egyik tegnapi bejegyzésemre reagálók. Arról írtam, hogy a kormány jót tesz azokkal a tanárokkal, akiket kirúg, mert azonnal elmehetnek jobban fizetős állásokba. Nem kis iróniával írtam, hogy mehetnek bolti eladónak, pénztárosnak, kőműveshez segédmunkásnak, vagy Ausztriába síliftesnek. Mindenütt a dupláját keresik majd eddigi tanári fizetésüknek.
Nos e sorokat sokan komolyan vették, azt gondolták, hogy én is úgy gondolom, mint Orbán Viktor, akiről köztudott, hogy utálja az értelmiséget, még jobban a kritikus humán értelmiséget. Szegény tanárok meg ide tartoznak. Ne csodálkozzanak, hogy az istennek sem akarja emelni bérüket, inkább a határvadászokét, mert az annyira fontos manapság, szemben az oktatással.
Nos a félreértések elkerülése végett írom, hogy maximálisan együtt érzek a kirúgott és a még ki nem ebrudalt tanárokkal, tanítókkal. Én ugyanis az egyik legfontosabb hivatásnak tartom a tanítást, oktatást, mert egy nemzet jövője, nemzetközi versenyképessége múlik ezen. Pontosan e megfontolásból én magasan megfizetném őket, kiemelten, úgy mint Finnországban, ahol 4-5 ezer eurót keresnek a tanárok havonta, vagy Japánban, ahol még ennél is többet. Mindkét országnak bejött a tanárok megbecsülése, gondolom ezt nem kell bizonygatni.
Nálunk se kellene. Tehát nem csak együtt érzek a kirúgott tanárokkal, és az egész oktatói gárdával, mert méltánytalanul alulfizetettek, mert a kormány hülyegyerek, engedelmes, nem gondolkodó egyéneknek szeretné látni őket, akik elfogadják, hogy mindig a fenntartónak van igaza. Nekik olyan tanárok kellenek, akik szó nélkül tanítják azt a sok agyatlanságot, amit például a Fidesz történelem-oktatás címén erőltet. Hogy egyet meg is nevezzek: szerintük az oroszok igazságos preventív háborút folytatnak az ukránok ellen, mint egykor tette a sztálini Oroszország a finnek ellen Karéliában….
Bízom abban, hogy egyszer eljön az az idő, amikor a kormány a tudás alapú társadalom fejlődését fogja előtérbe helyezni s ehhez megteremti a kellő érdekeltséget ahhoz, hogy okos, tehetséges fiatalok nagy számban válasszák a tanári hivatást. Nemzetünk sorsa, életképessége leginkább ettől függ a globális világban. A népbutítás csak rövid távú előnyöket ad a hatalomnak, majd meglátják.