A páva tánc vége, megérkeztünk

Posted by
Raskó Görgy
Pár órája tudom a hírt, hogy Novák Katalin, a Fidesz köztársaság elnöke nem írta alá, a négy ukrán megye szovjet annektálása miatti tiltakozó memorandumot, amit a V4-ek kezdeményeztek. Rajtunk kívül minden ex szocialista ország elnöke aláírta, ő nem. Hatalmas és megbocsájthatatlan blamázs, sőt aljasság. A dolog azért is bosszant, mert baráti társaságban eddig védtem Novák Katalint, mert azt gondoltam, hogy próbál szuverenitásra törekedni. Sajnos tévedtem.
Kardos András
>Akkor vége a pávatánc nevű őrülménynek. Novák Katalin, semmi páva, semmi gördeszka, nem írta alá az Ukrajnával való szolidaritási nyilatkozatot, szemben térségünk többi országával. Ez azt jelenti, hogy páva ide, pulyka oda Magyarország, melynek egyetlen hivatalos politikai vezetője sem járt Ukrajnában a háború kitörése óta, szemben a környező országok vezetőivel, immáron a gesztus szintjén is világossá tette, hogy hogy voltaképpen melyik oldalon is áll.
Már csak az hiányzik, hogy a mélyfelfogású Bencsik mestert követve, Novák Katalin, gördeszka helyett hadat üzenjen az Egyesült Államoknak.