Nemzeti butítáció

Posted by
 Szürkenyúl
>Mivel már készül a sokadik nemzeti butítáció, azt gondoltam én is kijövök a legújabb nemzeti konzultációmmal. Miért ne? Csak az igazmondó Orbánnak szabad?
Hogy miért igazmondó? Mert az! Adjuk meg neki, ami az övé! A legutolsó parlamenti beszédét is úgy kezdte, hogy „hölgyeim és uraim”, és ez mind igaz. Na, jó, nem teljesen, mert azt is mondta, hogy „tisztelt”, így együtt már sántít. Írhatnám azt is, sikerült gyorsan lerombolni imázsát, ami meg sem közelíti a mázsát! Mert tisztelni nem tisztel senkit, még saját magát sem. Ennyit az igazmondásról, mert amit ezután mondott az köszönőviszonyban sincs a valósággal. Kérdezhetnétek, mi ebben a hír, hiszen igazat már évek óta nem mondott. Ez igaz! Ezért van könnyű dolgunk, mert így tudjuk, mindig az ellenkezője igaz annak, amit mond.

Térjünk vissza a butítációhoz! Már elkezdtem összeállítani, mikor kezembe került a kormány készülő nemzeti butítációja. Jó magyar szokás szerint, amit a trottyos és tettestársai nem titkosítanak az kiszivárog.
A nyáj megint kezdett szétszéledni, szükség van egy új nemzeti butítációra! Viszont a nyájnak nem szabad igazat mondani, mert megfekszi a gyomrát.
Emésztési probléma akkor jelentkezik, amikor rövid időn belül nagy mennyiségű, könnyen erjedő igazságot etetünk velük. Az átmenet nélküli, hirtelen takarmányváltoztatás is káros lenne rájuk és tartójukra nézve, azaz semmilyen körülmények között nem tanácsos igazsággal traktálni őket a sok hazugság után.
Erre a kényes takarmányozási helyzetre pont megfelel a nemzeti butítáció.
Most, ahogy hallottam, éppen a magas inflációt, a háborús veszélyhelyzetet, a kiugróan magas energiaárakat kell lenyeletni a nyájjal, ráadásul úgy, hogy legyen kit utálniuk, és tudatni velük azt is, hogy szeretett vezérük nem tehet semmiről, de megvédi őket.
Drága barátaim! Ahogy olvasgattam az új szellemi táplálékot, szembetűnő volt, hogy Rogán és bűntársai tisztában vannak azzal, mit is kéne kérdezni a nyájtól, nehogy elsavasodjon az emésztőrendszerük, meg gondolkozni se kelljen nekik a válaszokon. Kiolvasható a törekvés, az sem baj, ha közben az is a fejükbe lesz verve, hogy Orbán atyuska mellettük van, és nagyon megvédi őket, akkor is, ha nem.
Nos, drágáim, szerencsések vagytok, ti lesztek az elsők, akik olvashatjátok e remeket! Azért csak óvatosan, elmeorvosok nem javasolják komolyan venni.

NEMZETI KONZULTÁCIÓ
a szankciókról, arról, hogy mindenről más tehet

FELELŐS KIADÓ: MINISZTERELNÖKSÉG

1./ Juliska néni, Jóska bácsi! Ugye tudják, ki miatt kerül sokba a kenyér?

a./ Azé’, mer’ a Gyurcsány
b./ A gonosz EJU miatt
c./ Brüsszel miatt!
d./ Az első három együtt, ugye Pista bácsi?

2./ Emberek! Orbán Viktor megvédte a rezsit, úgy ahogy van, mindenestül, szőröstül-bőröstül. Ha mégis sokat kell majd fizetni a villanyér’, meg a gázér’, meg a tűzifáér’, az csak azér’ van, mer’

a./ az EJU báncsa az orosz testvéreket
b./ Putyint, a mi barátunkat, megtámadta az EJU
c./ az EJU nem jó, nekünk csak a Viktor a jó

3./ Emberek! Mindenki mondja el a véleményét, mert ettől olcsóbb lesz a minden is. Az EJU szankciókkal sújtotta Putyint, akit megtámadott Ukrajna, mégpedig ukrán földön. Ezeknek a szankcióknak köszönhető, hogy jön a tél, de Orbán Viktor le fogja győzni a telet is, és az Ejurópai Unijót is, meg a háborút is, meg a mindent is!

a./ Nem kell a szankció, Viktor a mi gyerekünk
b./ A szankció rossz, Orbán jó
c./ Igen
d./ Igen

NEMZETI BUTÍTÁCIÓS BIZOTTSÁG

Senki nem bújhat el blog

Címkép: Halász Géza