Második fokozat

Posted by
Arató András
>Kirill vétópátriárka, milliárdos üzletember kitüntette a Dicsőség és becsület érdemrenddel Semjén Zsoltot, minthogy „gondját viseli annak, hogy a keresztény spirituális értékek továbbra is az ország fejlődésének és a nép jólétének az alapját képezzék.” Pusztán a pirulások elkerülése végett nem a magyar vétó szerepel az indoklásban, amellyel honunk dicsőségesen biztosította az ortodox egyházfő zavartalan üzleti tevékenységét a keresztény spirituális értékek ápolása érdekében, ami azonosan egyenlő a pátriárka szabad hozzáférésével a vagyonkájához, melyre az orosz nép áldozatos és verejtékes munkájának gyümölcseként tett szert.
Egyáltalán nem kerültek szóba a méltatásban nemzetünk (egyik) üdvöskéjének múlhatatlan érdemei a tehenek túlszaporodása elleni védekezésben a távoli északon. Ugyanő (Semjén) azt is mondotta, noha máshol, hogy „Magyarország számára kiemelten fontos a vízimadarak védelme”. Különösen – teszem ezt már magam hozzá – a pártonkívüli vadászok orvtámadásai ellen.
Az ibolyalelkületű keresztény- és magyarügyi vice-Orbánért nem kell aggódnunk, hiszen a kitüntetés átadására nem Moszkvában, hanem Budapesten került sor, ráadásul két héttel ezelőtt. Bizony az ilyen hírt érdemes kicsit visszatartani, mert hirtelen zúdulás esetén kitódulnak a tömegek az utcára, amiből pedig közlekedési dugó is keletkezhet. Csak első látásra tűnhet sértőnek, hogy dicsőséges és talpig becsületes emberünk csak a II. fokozatú kiütésben részesült. Minden bizonnyal az elsőt tartogatják valakinek, aki még becsületesebb és még dicsőségesebb…